Barca-managern: ”Han är en mästare”

Ikväll brakar Roma och Barcelona samman i den första omgången av Champions Leagues gruppspel. Inför matchen på Stadio Olimpico hyllar nu Luis Enrique ”mästaren” Francesco Totti.

Igår drog Champions League igång ute i Europa och på onsdagen kliver de regerande mästarna Barcelona in i turneringen. Luis Enrique har inför matchen berättat om spanjorernas stora ambition att bli först med att försvara en Champions League-titel.
— Det är ett stort mål för oss, inget lag har tidigare lyckats med det. Vi kommer att starta matchen imorgon(läs: idag) med stor motivation, säger taktikern till Mediaset.

”Han är en mästare”

För Luis Enriques del väntar en speciell match med tanke på att Roma var hans förra klubb. Tränaren lämnade Stadio Olimpico efter säsongen 2011-2012 och återvänder nu till stadion efter en prickfri säsong med katalanerna.

Han passade under gårdagen på att förneka att profilen Francesco Totti som fått se sig bli bänkad en hel del den här säsongen av managern Rudi Garcia, skulle vara svår att hantera. Istället föll det en del lovord från taktikern om”mästaren”.
— Att se honom på bänken är normalt med så långa tävlingar. Hur hanterade jag honom? Som jag alltid har, som jag gör nu med spelarna jag har. Det är lätt. Du ska inte tro att allt som sägs eller skrivs är sanningen.
— Francesco är en mästare, har alltid varit och kommer alltid vara. Det har varit en nära relation mellan spelarna och tränarna. Det är viktigt för mig att veta att jag har samma anseende från mina [före detta Roma]spelare, framför allt från Daniele De Rossi och Francesco Totti. Jag har samma tillgivenhet för dem, jag hoppas att de har en bra säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply