Uddlöst svenskmöte på Stadio Friuli

Söndagens tidiga Serie A-match bjöd på ett svenskmöte, där Andreas Granqvists Genoa var på plats i Udine för match mot Mathias Ranegies Udinese. Och det var mycket som hängde på Ranegies axlar den här dagen, speciellt med tanke på att Antonio Di Natale petats från truppen till söndagens match.

Men det såg inledningsvis inte ut att störa hemmalaget nämnvärt, när man inom de första 120 sekunderna av matchen var mycket nära att ta ledningen. Udinese vann tidigt en offensiv hörna, som slogs in tillräckligt bra för att Danilo skulle få träff på den med huvudet. Bollen rammade överliggaren, men resulterade som sagt inte i något mål.

Det var främst Udinese som förde spelet på Stadio Friuli och Mathias Ranegie spelade en bit in i matchen fram lagkamraten Fabbrini, vars avslut dock var mycket svagt. Genoa var mestadels fokuserade på att försvara och fick dessutom göra ett tidigt byte, när Felipe Seymour tvingades linka av – och ersattes av Daniel Tozser

Udinese fortsatte att föra spelet, även om Genoa var framme i slutet av den första halvleken och hotade med en nick av Giampiero Pinzi, men inför den andra halvleken var det fortsatt mållöst.

Efter en mer fartfylld inledning av den andra halvleken knockades den svenske anfallaren Mathias Ranegie av en armbåge i ansiktet. Toszer, som hoppade upp i närkampen med den tidigare Malmö FF-spelaren, träffade anfallarens ögonbryn vilket resulterade i ett stort sår på svenskens ögobryn. HAn spelade dock vidare i matchen efter att man löst problemet med en hel del bandage.

Udinese var matchen ut det bättre laget men lyckades inte göra mål den här kvällen, precis som gästande Genoa, och svenskmötet slutade därmed 0-0 på Stadio Friuli.