Uddamålsseger för Zenit

Onsdagens tidiga Champions League-match, bjöd på ett kyligt bottenmöte i grupp C. Ryska Zenit S:t Petersburg hade inte skrapat ihop några poäng inför den tredje omgången och dess motståndare, RSC Anderlecht, hade förvisso med sig en pinne till den ryska storstaden, men hade ännu inte hittat nätet efter två spelade omgångar. I den tredje, skulle den dystra sviten förlängas, när hemmalaget gjorde matchens enda mål, genom Kerzakhov från elva meter.

Matchens första halvlek var en böljande sådan. Hemmalaget hade ett visst övertag, men det var de belgiska gästerna som skapade de vassaste målchanserna. Den farligaste hade Gillet i den 28:e minuten när han istället för att själv gå på avslut från nära håll, valde att spela in en alldeles för tam passning i boxen. Även gästernas serbiske anfallare, Milan Jovanovic, hade ett fint läge, när han efter ett fint samspel med De Sutter, satte bollen tät utanför några minuter därpå.

Några mål blev det inte åt något håll efter den första halvleken och publiken på Petrovskij-stadion skulle få vänta ytterligare ett tjugotal minuter för att få se ett sådant. Efter en allt starkare press från de blåklädda ryssarna, fick man till slut chansen att ta kommandot i matchen i den 72:a minuten. När Jovanovic rev ner Kerzhakov i straffområdet, gjorde den sistnämnde inga misstag och satte kyligt 1-0 till höger om Proto i Anderlecht-målet.

Anderlechts tomma målkonto speglade kvällens offensiva insats, då man hade ett par riktigt farliga lägen att äntligen hitta nätet. En het slutforcering innehöll många avslut mot mål, men dessvärre alldeles för tama sådana som inte skapade några större problem för Malafeev. Efter 93 mintuers spel blåste den kroatiske domaren, Ivan Bebek, av tillställningen och ryska Zenit S:t Petersburg plockade säsongens första Champions League-seger. Anderlecht får vänta på sin första trepoängare och även sitt första mål, när man efter tre omgångar innehar jumboplatsen i grupp C. Zenit kliver upp på Europa League-platsen, en poäng bakom Milan.