Uddamålsseger för Leverkusen

Bayer Leverkusen fortsätter att hålla sig uppe i toppen. På lördagseftermiddagen plockade man säsongens nionde seger, när FC Nürnberg kom på besök på BayArena. Matchens enda mål kom i den 37:e minuten, när Stefan Kießling höll sig framme.

I en relatvivt stillsam tillställning inför 22 000 åskådare, skulle matchens enda mål falla in strax innan pausvilan. Stefan Kießling fick bollen strax utanför straffområdet av Andre Schürrle och stänkte in den med högerdojan bakom Raphael Schäfer. Hemmalaget totaldominerade matchen och sköt hela 16 skott på mål, mot FC Nürnbergs sex. Träffsäkerheten var det inga större fel på hos hemmalaget på lördagen, men en viss Rapael Schäfer skulle storspela och rädda gästande Nürnberg från att bli totalförnedrade.

Schäfer släppte bara en boll förbi sig i den femtonde spelomgången, men fick dock inte se sina lagkamrater producera någonting framåt. Bayer Leverkusen tog en ytterst välförtjänt seger och hakar på i toppen, med åtta poäng bakom Bayern München, som på lördagen som bekant spelade 1-1 hemma mot Borussia Dortmund. FC Nürnberg, som har visat en fin form den senaste tiden, hade chans att ta sig upp på tolfeplatsen, men vilar just nu på plats 14.