bet365

Officiellt: Emil Forsberg klar för New York Red Bulls

Officiellt Emil Forsberg klar för New York Red Bulls

Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg, 32, lämnar RB Leipzig efter nio år i den tyska storklubben. Men han blir kvar i Red Bull-koncernen.

Den offensive mittfältaren är klar för New York Red Bulls i MLS där han skrivit på ett kontrakt över säsongen 2026 med en option om förlängning över 2027. Forsberg byter klubb i januari. Emil Forsberg utökar antalet svenskar i MLS. Se vår lista med alla svenska spelare i MLS.

– Jag kom till Leipzig som ung och hade stora drömmar. Att ett antal av dem har blivit verklighet är fantastiskt. Vi har gått upp till Bundesliga, spelat många matcher i Champions League och vunnit två tyska cuptitlar och en supercuptitel under de senaste två åren. Det har varit så många underbara stunder och upplevelser som jag aldrig kommer att glömma, säger Forsberg på Leipzigs hemsida.

Enligt Aftonbladet landar övergångssumman på runt 50 miljoner kronor. Tidningen har även uppgifter om att kontraktet är värt 60 miljoner kronor per år och att det med optionsår plus prestationsrelaterade bonusar kan bli värt drygt 350 miljoner kronor totalt. Forsberg blir därmed en av de bäst betalda spelarna i MLS och den överlägset bäst betalde svensken.

LÄS MER: Liverpool jagar Bundesliga-back

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply