Jonas Eriksson dömer EM: ”Såklart en ära”

bet365

Ytterligare svensk deltar i EM

Förutom det svenska herrlandslaget kommer en annan landsman representera landet i EM i Frankrike nästa sommar. Det är stjärndomaren Jonas Eriksson som kommer att få vara med och döma matcher i turneringen. Han berättar nu om glädjen att få vara med i ytterligare ett mästerskap.

Svenske domaren Jonas Eriksson har presenterats av UEFA som en av de som ska få döma matcher i EM i Frankrike 2016. Eriksson har meriter från tidigare EM och VM, och även ett stort antal Champions League-matcher. Den högt ansedda domaren hymlar inte om sin glädje över att få delta i fotbollsfesten i Frankrike nästa sommar.

— Det är såklart en ära att få döma ett ytterligare mästerskap. För mig som fotbollsälskare så är det här de största som händer i sommar. Självklart kanske OS rent publikmässigt är lite större, men för mig är det här otroligt stort och absolut det största, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

”Fokus kommer att ligga på det sportsliga”

Frankrike, och resten av världen, skakades av terrorattentaten i Paris. Då sprängdes exempelvis bomber i närheten av Stade de France, där Frankrike och Tyskland möttes i en vänskapsmatch. På frågan om han tror att dessa attentat kommer att påverka honom och resten av deltagarna i EM svarar han med att han tror att mästerskapen kommer att vara positiva.

— Det var förstås en otroligt hemskt, men jag tror att fotbollen har en helande och en positiv kraft som kan hjälpa. Så fokus kommer såklart ligga på det sportsliga, men sedan kommer det vara en ökad säkerhet så klart. Jag dömde träningsmatchen England mot Frankrike bara tre dagar efter attentaten, så det ska nog fungera att fokusera på fotbollen.

”Ska inte göra någonting annorlunda”

Han får frågan om hur han kommer att förbereda sig inför mästerskapen, och som svar på det säger han kort och gott att han kommer göra precis som vanligt.

— Har ju kört ett EM och ett VM tidigare, och något som jag lärt mig är att man inte ska göra någonting annorlunda. Så jag och mina kollegor som kommer att vara med mig kommer att träna på som vanligt och fortsätta med att döma fotbollsmatcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply