Officiellt: Pierre-Emile Höjbjerg skriver på för Southampton

Bayern München säljer Pierre-Emile Höjbjerg till Southampton

Den danske stortalangen Pierre-Emile Höjbjerg fick aldrig sitt ordentliga genombrott i Bayern München och provar nu på en ny utmaning. Det är Southampton som har värvat den 20-åringa innermittfältaren.

När Pierre-Emile Höjbjerg var 16 år gammal lämnade han Bröndby för att prova på äventyret i Bayern München. Han avancerade snabbt genom reservlaget och 2013 fick han debutera för A-laget i Bundesliga. Pep Guardiola berömde ofta Höjbjerg och sade att han kommer bli en världsstjärna, men genombrottet kom aldrig.

Han provade på utlåningar i både Augsburg och toppkonkurrenten Schalke 04. Även om det blev en hel del speltid så har han ännu inte nått sin fulla potential än. Nu provar innermittfältaren på ett nytt äventyr i Southampton. Han har skrivit på ett femårskontrakt med The Saints.

Utvecklas i sin egen takt

Claude Puel är ny tränare efter Ronald Koeman i Southampton och han välkomnar Höjbjerg med glädje. Han kommer få utvecklas i sin egen takt säger Puel men han kommer få en nyckelroll i laget direkt menar engelsk media. Southamptons VD Les Reed är också han mycket nöjd med affären.
– Pierre är en spännande ung talang som vi med stor glädje välkomnar till Southampton, säger vd:n Les Reed till hemsidan.

Övergångssumman sägs ligga på mellan 150 och 200 miljoner. Redan under måndagen var affären i princip klar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply