Officiellt: Markus Gisdol ny tränare i Hamburg SV

Officiellt: Markus Gisdol ny tränare i Hamburg SV

Efter en poäng på fem matcher

Säsongsinledningen för Hamburg SV har inte varit strålande och efter säsongens fem första matcher har de enbart lyckats ta en poäng, vilket resulterade i att tränare Bruno Labbadia fick sparken och redan samma eftermiddag kunde man presentera efterträdaren Markus Gisdol.

Hamburg SV har haft det tufft de senaste åren i Bundesliga. De är det enda lag som har lyckats hålla sig kvar i den tyska högsta serien sedan ligan grundades 1962/1963 och är välkända för detta fenomen. Men under de senaste åren har det sett väldigt tungt ut och enbart mirakel har räddat kvar klubben. Med ekonomiska problem, ständiga tränarbyten och stjärnor som lämnar är det svårt att få in någon slags kontinuitet.

Efter en väldigt seg säsongsinledning, där Hamburg enbart har tagit en poäng på de inledande fem matcherna, såg ledningen ingen annan lösning utan lät sparka tränare Bruno Labbadia under söndagen. Enbart ett par timmar senare kunde man sedan officiellt presentera Labbadias ersättare, den tyske Markus Gisdol, som har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2017.

Gisdol har tidigare träna en del mindre lag innan han kom som assisterande tränare till Schalke 04. 2013 fick sedan den 47årige tysken ta över sitt första egna Bundesligalag med TSG Hoffenheim som han tränade under två säsonger innan han 2015 blev ersatt av Julian Nagelsmann.

Enligt anvisningar från klubben så skall Gisdol direkt ta klubbens ödeti egna händer och kommer att presenteras officiellt under måndagen. Därtill kommer han tillsammans med sina assisterande tränare att ta över träningarna. 47åringen reste under söndagen till Hamburg för förhandlingar och hade plötsligt även skrivit under ett kontrakt. På Gisdols egen begäran så gäller kontraktet till sommaren  2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply