Pjanic på Bayerns radar?

Scouter på plats när laget kryssade i Tyskland

Den bosniska landsmannen, Miarlem Pjanic, är just nu intressant för Bayern München. Klubben ska ha scoutat spelaren när Roma spelade borta mot Bayern Leverkusen igår.

Miarlem Pjanic har gjort det bra i Roma. Han har varit en jätte för Rom-klubben när laget spelat upp sig till en andraplats och får spela seriefinal den kommande söndagen. Han var dessutom inte långt ifrån att ge Roma tre poäng borta mot Bayern LeverkusenBayarena igår efter en stark upphämtning från 0-2 till 4-2. Men matchen slutade till sist 4-4.

På plats i Leverkusen

I 4-4-matchen var även scouter från Bayern München på plats. Enligt italienska La Repubblica utnyttjade Pep Guardiolas scouter det faktum att matchen gick i Tyskland. Huruvida mittfältaren stärkte sina aktier efter matchens prestation är ingen villig att kommentera, men med ett mål och en assist bådar framtiden troligtvis gott för Pjanic.

Kontrakt till 2018

La Repubblica rapporterar även att Roma-spelaren har ett kontrakt som sträcker sig till 2018 med klubben, vilket innebär att Bayern München måste betala en utköpsklausul för att knyta åt sig bosniern. Enligt samma tidning handlar det om över 40 miljoner euro som måste betalas för att kunna köpa loss mittfältaren från den italienska toppklubben.

För Pjanic del kan han även hinna stärka sina aktier ytterligare när hans lag Bosnien/Hercegovina möter Irland i ett playoff-spel i november. Seger där och Bosnien, som kvalade in till sitt första VM någonsin senast i Brasilien, får även uppleva sitt första EM-slutspel i Frankrike den kommande sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply