Inför Malmö FF-Shakhtar Donetsk

Allt du behöver veta inför CL-matchen MFF vs Shakhtar Donetsk på onsdag

Onsdagen den 21:a oktober tar Malmö FF emot Schaktar Donetsk i den tredje gruppspelsmatchen i Champions League. Vi har därför tagit fram allt du behöver veta inför MFF vs Shakhtar Donetsk som kan avgöra vilket lag som kommer trea i gruppen.

Malmö FF har redan hunnit med att spela 0-2 mot Paris Saint-Germain och 0-2 mot Real Madrid i årets Champions League. Även om man inte har klappat igenom fullständigt så har man heller inte varit i närheten utav ett poäng mot de stjärnspäckade lagen PSG och Real Madrid. Men när Schaktar Donetsk kommer på besök i Malmö kommer man trycka på gasen och förhoppningsvis gå mot årets första CL-seger.

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram allt du kan tänkas behöva veta inför onsdagens match på Malmö New Stadium. För dig som inte kan se matchen på plats så visas MFF – Shakhtar Donetsk på TV och gratiskanalen TV3 samt även via live stream hos Viaplay. Ifall du vill veta var onsdagens andra matcher visas klickar du här.

Malmö FF Shakhtar odds boost

Malmö FF:s troliga startelva mot Shakhtar Donetsk

Trolig startelva (4-4-2): Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Pa Konate – Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Jo Inge Berget – Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg.

Avstängningar/skador: Yoshimar Yotun (avstängd), Felipe Carvalho (vad), Guillermo Molins (knä), Zlatan Azinovic (knä).

Kommentar: Mot Paris Saint-Germain och Real Madrid hade man ingen realistisk chans att ta någon poäng och så blev även fallet. Åge Hareide förväntade sig inte heller någon poäng mot PSG och Real Madrid nämnde han efter lottningen – man ställde istället in siktet på Shakhtar Donetsk. Det ukrainska storlaget var laget man skulle hålla sig bakom i gruppen för att nå vårens Europa League-slutspel tack vare en eventuell tredjeplats i gruppen. Nu är matchen mot Shakhtar här och trots skadebekymmer på nyckelspelare som Guillermo Molins och den avstängde vänsterbacken Yoshimar Yotun kommer man extremt laddade. Frågan är om man lyckas besegra det väldigt rutinerade Champions League-laget Shakhtar som sprudlar med offensiv kraft i form av ett gäng brassar.

Tränarkommentar: Jag har studerat dem nära och det är ett mycket bättre lag än vad folk tror. De hade otur nere i Madrid och spelade relativt jämnt hemma mot PSG. De har stor fart, stor duellkraft och är bättre än Olympiakos som var här i fjol. Vi måste vara uppe på vårt allra bästa. Vi ska ta dem defensivt på organisation. Vi ska vara tajta på mittfältet och duktiga i presspelet. Vi får inte åka på kontringar för de är väldigt kvicka framåt, säger Åge Hareide till MFF:s officiella hemsida och under UEFA:s officiella presskonferens.

Utropstecken: Johan Wiland. Den oerhört rutinerade målvakten har fått en ny vår i sin karriär efter flytten till Malmö FF. Man visste inte riktigt var man hade 34-åringen som hade suttit på läktaren det senaste året i FC Köpenhamn och endast spelar reservlagsfotboll. Men han har visat sig vara väldigt nyttig och hade en alldeles strålande match mot PSG och imponerade även mot Real Madrid. Hemma mot Shakhtar lär han få jobba en hel del och lär få en del skott på sig från de små, kvicka brassarna Shakhtar har. Fixar han det?

Frågetecken: Pa Konate. Förra säsongen spelade Pa Konate flera matcher både i kvalet till Champions League och i huvudturneringen. Då gjorde han det bra och han var på väg att ta nästa steg i karriären. Denna säsongen har dock blivit en besvikelse eftersom Yotun tagit hand om vänsterbacksplatsen samtidigt som Konate inte imponerat när han väl spelat. Förra året stängde han Juventus högerkant nere i Turin. Nu ska han ställas på ytterligare ett tufft prov mot den brasilianska landslagsmannen Bernard. Det kommer bli svettigt för Konate.

Håll ett öga på: Jo Inge Berget. Den norske yttermittfältaren har haft en extremt lyckad säsong både i MFF och i det norska landslaget. När Norge mötte Kroatien snurrade han upp Shakhtar Donetsk lagkapten och högerback Darijo Srna vid två mål. Kan Berget utnyttja det psykologiska övertaget han har på Srna och skjuta hem matchen till MFF?

Malmö FF Shakhtar odds boost

Shakhtar Donetsk:s troliga startelva mot Malmö FF

Trolig startelva (4-2-3-1-): Andriy Pyatov – Darijo Srna, Oleksandr Kucher, Yaroslav Rakytskiy, Marcio Azevedo – Fred, Taras Stepanenko – Marlos, Alex Teixeira, Bernard – Oleksandr Hladkyi.

Avstängningar/skador: Maksim Malyshev, Taison och Vyacheslav Shevchuk

Kommentar: Det har inte varit någon fantastisk inledning för Shakhtar Donetsk i årets Champions League. Hela 0-4 i rumpan i Madrid och 0-3 hemma mot PSG. Åge Hareide hävdar ändå att Shakhtar borde ha haft minst en poäng i dessa matcher och att ukrainarna är bättre än vad man tror. Det är trots allt ett väldigt rutinerat Champions League-lag som är i turneringen år efter år. Senast gav man dessutom ett rejält formbesked när man bortaslog Dynamo Kiev med 3-0 i ligaspelet. Trots oroligheterna i landet tågar man på i toppen av den ukrainska ligan och nu ska man åka till Sverige och ta minst en pinne. Om man kommer upp i normal standard ska man ha tre poäng med sig. Kan man hantera trycket från publiken och Markus Rosenbergs Europa-genialitet har man en bra chans till samtliga tre poäng. Åge Hareide är dock kritisk innan MFFs match mot Sjachtar Donetsk.

Utropstecken: Alex Teixeira. Den brasilianske offensiva mittfältaren har tagit över som Shakhtars offensiva hänförare efter Douglas Costas flytt till Bayern München. Alex Teixeira har tillhört klubben sedan 2009 och har över 80 mål på drygt 150 matcher i klubben. Utöver det har han en handfull assist och en kaptensbindel på armen om Darijo Srna inte spelar. Gjorde två mål mot Dynamo Kiev i fredags.

Frågetecken: Marcio Azevedo. På grund av att den ordinarie vänsterbacken Vyacheslav Sevchuk inte kommer till spel kommer brassen Marcio Azevedo troligtvis starta. Han är en extremt skicklig offensiv spelare, men defensivt är han ofta ur position och tar fel beslut. Det borde en Vladimir Rodic kunna utnyttja ett par gånger.

Håll ögonen på: Bernard. Spelade med Ronaldinho i Atletico Mineiro för några år sedan och fick väldigt mycket beröm av Ronaldinho. Sedan 2013 har han spelat i Shakhtar då han kontroversiellt valde bort en flytt till både Arsenal och Liverpool. Den 164 centimeter långa mittfältaren har inte haft någon speciellt lyckad tid i Ukraina trots sina 14 landskamper för Brasilien, men 23-åringen har det där lilla extra som kan vända en hel match.

Malmö FF vs Shakhtar Donetsk resultat och odds

Shakhtar är det bättre laget och det ska mycket till för att man skulle gå mållösa från planen på onsdag. Åge Hareide har lovat att Malmö ska bomba framåt och gå all in. Vi kan därför vänta oss en offensiv historia som säkerligen kan innehålla många mål. 2-2?

MFF-Shaktar Donesk bedömt resultat: 2-2

Spela på Malmö FF vs Shakhtar Donetsk?

Spelbolagen är inte sena med att utnyttja den extra exponering som ges Malmös matcher i Champions League och inför det viktiga mötet mot Shakhtar Donetsk så har de gjort det igen och erbjuder extra höga odds på matchen. Inför drabbningen mot Shakhtar på Swedbank Stadium har Unibet boostat således höjt oddset på att Malmö gör över 1.5 mål till 5.00! Ifall du tror att det sker så kan du ta del av Unibet boostade erbjudande här!

PaddyPower har också tagit och höjt upp oddset rejält på en Malmö-seger. Bolaget erbjuder hela 13 ggr pengarna ifall Malmö FF lyckas vinna mot Shahktar Donesk. Här kan du ta del av PaddyPowers erbjudande! Jämför gärna med Svenska Spel som också erbjuder bra odds inför landslagets matcher!

Ska du spela på matchen ikväll? Om ja, så ska du ta del av ett riskfritt spel på matchen från bet365, Unibet, betsson, Ladbrokes och Expekt.

LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM GRATIS
LIVE STREAM GRATIS
RISKFRITT RISKFRITT
+ 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR RISKFRITT
Live stream gratis hos bet365 Live stream gratis hos Unibet Betsson Få upp till 1000 kr i bonus hos Ladbrokes Expekt riskfritt spel upp till 1000 kr
1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr riskfritt här 1000 kr riskfritt här

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply