Kvartsfinaldags i cupen

Fotbollssäsongen går fort. Vi är framme i februari – vilket betyder slutspel i Champions League – men vi börjar också närma oss de där nervkittlande, betydelsefulla och passionerande sluten i Europas alla cuper. Det är nu dags för kvartsfinal i DFB-pokal.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund
11 februari 2014 – 20:45, Commerzbank Arena

Eintracht Frankfurt har varit bortskämda med sina genuina hemmasupportrar så länge vi alla kan minnas. En galen inramning med hysteriska fans som sjunger Pippi Långstrump-visan tills de sätter både wursten och ölen i halsen. Trots örnarnas knackiga spel under säsongen, blir det ingen lätt match för Jürgen Klopp och hans herrskap, som dessutom kommer att sakna Reus och Bender. Frankfurt satsar allt på cupen, då man i liganspelet ser ut att bli ett mittenlag i årets säsong och inte direkt har några topplaceringar att spela om. Har släppt in två mål totalt och kommer mycket väl att hota Dortmund om en plats i semifinalen. Det luktar lite skräll i Frankfurt.

Tips: 1 X 2 (Frankfurt-seger efter förlängning)

TSG Hoffenheim – VfL Wolfsburg
12 februari 2014 – 19:00, Rhein-Neckar Stadion

Det är svårt att veta var man har Hoffenheim med tanke på deras plötsliga upptåg i ligaspelet. I fjol var man bara mål från att åka ur, medan man denna säsong har visat prov på god anfallsfotboll som givit en bekväm elfteplats i tabellen. Wolfsburg ger allt i ligaspelet då Europa-platsen är inom räckhåll. Man verkar inte ha lagt någon större vikt vid cupspelet, där man inte imponerat, och jag tror därför att Hoffenheim kommer plocka en semifinalplats i detta möte.

Tips: 1 X 2

Bayer Leverkusen – FC Kaiserslautern
12 februari 2014 – 19:00, Bay Arena

Zweite-djävlarna har gått riktigt bra i cupen och har trots allt en relativt ”enkel” ligamatch i nästa omgång som väntar – denna spelas dessutom inte förrän på måndag. Jag vågar tro att man går fullt ut för att knäcka Leverkusen som börjar befästa andraplatsen allt mer. Werkself möter dessutom Schalke i helgens omgång och lär vila en del av sina ordinarie. Är väl endast rutin och bredd som talar för att Bundesliga-tvåan segrar i detta möte. En tvåa!

Tips: 1 X 2

Hamburger SV – FC Bayern München
12 februari 2014 – 20:00, Imtech Arena

Det är verkligen inte mycket som talar för att HSV skulle kunna välta omkull jättarna från Bayern. Formen är svag och vore det inte för att världens bästa lag stod på andra sidan, skulle en nytändning i cupen kanske vara ett faktum. Nu är dock så inte fallet och för Bayern kommer Hamburg dessvärre bli en mumsbit – vilket lag man än ställer upp med.

Tips: 1 X 2

+++

Missa nu inte att följa veckans DFB-pokal – och helgens heta ligamatcher!

Allt gott!

Auf Wiedersehen.

Lukas C. Landl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply