bet365

Jag är redo, är du?

För ett antal veckor sedan skrev jag här i bloggen att det vore en dröm för en Bundesliga-älskare, att se en final mellan Borussia Dortmund och FC Bayern München. Att två, eller åtminstone ett, av världens absolut bästa fotbollslag skulle ställas mot varandra i världens finaste klubblagsturering och dessutom i en final på det anrika Wembley Stadium, nordvästra London. Detta var en dröm, som på något lustigt sätt kändes allt mer logiskt för varje dag som gick.

Nu sitter vi här den 25:e maj och drömmen blev sann – den första, förhoppningsvis inte sista, heltyska finalen i UEFA Champions League är ett faktum.

Dortmund tuffade sig igenom slutspelet genom att först bjuda på en historiskt jämn tillställning mot Malaga – för att sedan fullständigt köra över Real Madrid i den första av två matcher i semin. I returen var det dock bara centimetrar som skiljde mellan avancemang och uttåg. Real var nära och kunde likväl ha gjort ett tredje mål och därmed tagit det tunga steget till finalen – något som man länge, med coach Mourinho i spetsen, hade drömt om.

Men nu står de där istället. Jürgen Klopp och hans tappra soldater. De har gjort något som få fotbollsentusiaister vågat tro. De har gjort något som man som fotbollsälskare blev utskattad för om man ansåg. Nu står de där, inför smockfulla läktare, miljontals tittare och, innan avspark, redan vinnare.

FC Bayern Münchens avancemang till finalen på Wembley Stadium var väl kanske inte en lika stor överraskning. Fjolårsfinalisten har haft ett starkt mål i sikte hela säsongen och utöver att man fullkomligt krossat sitt motstånd i ligan, har man haft en hyffsat enkel promenad till finalen. Juventus var aldrig nära att rå på det solida bygget och när väl Vilanovas Barcelona fick stå som motstånd, skulle siffrorna rinna iväg till sammanlagda 7-0.

Bayerns försvar har varit guld värt under slutspelet. Utöver Neuers prestationer har försvarlinjen med kapten Philip Lahm, Dante, Boateng och van Buyten fullständigt dominerat längst bak och varit den avgörande faktorn till varför man under kvarten och semin inte släppte in ett mål mot topplagen Juventus och Barcelona. Om sviten förlängs i kväll låter vi förbli osagt, men att Bayern är det laget som har mest att förlora, är ett faktum. Dortmund är här. Dortmund är redan vinnare – men en vinst över den värsta rivalen i en Champions League-final är givetvis en stor, fet, bonus. Lyckas de rubba den tyska monstermaskinen? Lyckas de förstöra Jupp Heynckes sensationella avslutningsfest? Lyckas de få Bayern att förlora sin andra raka Champions League-final?

Kvällens drabbning är laddad, på många olika sätt. Jag är redo att bevittna något som kan bli en av de allra mäktigaste Champions League-finalerna som någonsin spelats, är du?

Tips: 2-2 efter fulltid, Dortmund vinner i förlängningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply