FC Bayern München – vägen till CL-åttondelsfinalen!

bet365

Vägen till åttondelsfinal – Bayern München

Kommentar: Lyckades efter ett av Champions Leaguehistoriens största blindskär mot Bate Borisov manövrera sig fram till en gruppseger. Man har turneringens kanske starkaste mittfältsbesättning med namn som Kroos, Schweinsteiger, Müller, Robben, Ribery och Javi Martinez och man kommer att vara med långt i jakten på revansch efter fjolårets finaldebacle.

Gruppmotståndet var inte det allra värsta och eftersom Lille var mer eller mindre under isen så stod det tidigt klart att det skulle bli Bayern och Valencia som gick vidare från gruppen. Förutom 1-3 förlusten mot BATE så märks 6-1 krossen mot Lille där Claudio Pizarro gjorde hattrick.

Placering: 1
Resultat:

  • Bate Borisov: 1-3(b), 4-1(h) 
  • Lille: 1-0(b), 6-1(h)
  • Valencia: 2-1(h), 1-1(b) 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 9
  • Försvar: 7
  • Mittfält: 10
  • Anfall: 8
  • Tränare: 7
  • Totalt: 41 av 50

Snyggaste målet: Bastian Schweinsteiger mot Lille:

Trolig startelva med nuvarande material (4-2-3-1)

Manuel Neuer

Philipp Lahm
Holger Badstuber
Dante
David Alaba

Bastian Schweinsteiger
Toni Kroos

Arjen Robben
Thomas Müller
Franck Ribery

Mario Mandzukic

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Bayern München

Den ofantliga bredd som man förfogar över offensivt har få motstycken i världsfotbollen. I laguppställningen ovan saknas världsnamn som Mario Gomez, Javi Martinez, Jerome Boateng, Luis Gustavo och Xherdan Shaqiri.

Det är alltså angenäma problem som Heynckes brottas med. Schweinsteiger är tillbaka i gammalt gott slag efter en tung fjolårssäsong och i unge Toni Kroos har man kanske hela Bundesligas bollskickligaste mittfältare. Världsfotbollens största ytterrövare i firma ”Robbery” garanterar också produktion framåt.

Jupp Heynckes är ett aktat namn i tränarvärlden samtidigt som han inte har ett CV som kanske anstår en världsklasstränare. Han har iofs en CL-titel(1998 med Real Madrid) och två Bundesligatitlar från 1989 och 1990. Detta får dock anses vara ganska magert för en tränare i yppersta världsklass, speciellt med tanke på att han gjort 30 år i yrket.

Frågetecknen för hans förmåga att ta spelarna över det sista mentala hindret kom att accentueras under fjolårssäsongen då Bayern slutade tvåa i varje tävling man ställde upp i.

Nyckelspelaren

Bastian Schweinsteiger  har efter en tung fjolårssäsong kommit tillbaka till den världsklassmittfältare som vi vant oss vid. Som ”spielführer” har han visat vägen i ligan i år och man ser ut att vara på god väg att bryta Dortmunds ”winning streak”.

Om Bayern ska förbättra sin andraplacering från ifjol krävs att den 28-årige mittfältaren får vara skadefri. Hans tuffhet och stora rutin kommer vara det som behövs för att frigöra utrymme för offensiva krafter som Müller,Kroos m.fl

Förväntningar och mål

Det finns ingen klubb I världsfotbollen där historiens vingslag har lika stor makt eller gör lika stort avtryck i ledningskorridorerna. Med lika delar respekt och skräckblandad förtjusning får spelarna i Bayern München svara inför distingerade herrar som Karl Heinz Rummenigge, Uli Hoeness och Franz Beckenbauer när spelet inte fungerar. Det ”donnerwetter” som Rummenigge bjöd på efter Bayerns förlust i CL mot Basel häromåret ska ha varit av episka proportioner. För att förbättra fjolårets resultat så krävs alltså att man tar hem hela ”tjottaballongen” och tro inte för ett ögonblick att något annat duger.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Celtic. De skotska mästarna har naturligtvis genomfört gruppspelet på ett bragdartat sätt när man har pressat Barcelona på bortaplan och dessutom besegrat dem på hemmaplan. Målvakten Fraser Forster har växt ut till en jätte inte bara rent fysiskt. Dessutom har t.o.m Mikael Lustig spelat en roll i Celtics framfart.

Tittar man i spegeln ett par månader tillbaka så är det trots allt ett lag som under första halvlek blev stundtals utspelat mot Helsingborg. Med det sagt så finns det inte en snöbolls chans i helvetet att skottarna kan hota Bayern över 180 minuter.

Mardrömslottning: Real Madrid. Nackdelen, eller charmen, med grupper likt den Real Madrid hamnade i är att ett absolut världslag riskerar att hamna i en alltför svår åttondelslottning. Ett möte mellan dessa båda i åttondelen skulle naturligtvis inte innebära något annat än rent fotbollsgodis, samtidigt som det skulle skicka ut en potentiell vinnare. Jämför t.ex detta möte med potentiell åttondelsfinal som Celtic-Schalke 04.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply