Bekräftat: Pep Guardiola till Premier League

Pep Guardiola bekräftar flytt till England

Pep Guardiola lämnar Bayern München efter säsongen. Nu berättar tränaren själv att hans nästa uppdrag blir Premier League.

I december stod det klart att Pep Guardiola lämnar Bayern München efter säsongen. Under sina tre år i klubben har han hunnit med att vinna BundesligaDFB-pokalUEFA Supercupen och VM för klubblag. Ersätts gör han av Carlo Ancelotti. Nu bekräftar Guardiola själv hur hans framtid ser ut.

”Flera erbjudanden från England”

Det är Eurosport som skriver att Guardiola meddelat att det blir en flytt till Premier League, men någon specifik klubb står ännu inte klart.

– Anledningen till att jag inte förlängt mitt kontrakt är enkel, jag vill till Premier League. Jag tror att jag är ung nog och behöver en utmaning. Min karriär är långt ifrån över, säger 44-åringen enligt källan.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige rapporterat om möjliga klubbadresser för katalanen. Främst har det handlat om Manchester City, som ska ha erbjudit honom en årslön värd motsvarande 230 miljoner kronor, vilket hade gjort ”Pep” till den bäst betalda tränaren i alla kategorier. Även Manchester United, Chelsea och Arsenal har nämnts som heta kandidater till hans signatur, men än är inget beslutat.

– När jag har en ny klubb, kommer klubben att bekräfta det. Just nu kan jag inte säga något annat eftersom ingenting är bestämt.

– Jag har flera erbjudanden från England. Men har inte undertecknat något ännu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply