Uppgifter: Granit Xhaka klar för Arsenal

Uppgifter: Granit Xhaka klar för Arsenal

Enligt bilder som publicerats idag

Granit Xhaka ser av allt att döma ut att gå till Premier Leagueklubben Arsenal efter vårens ihärdiga rykten om en flytt från tyska Borussia Mönchengladbach där han har haft en huvudroll i form av kapten och mittfältsdirigent.

Borussia Mönchengladbachs mittfältsdirigent och kapten Granit Xhaka har under våren ryktats komma att gå till Arsenal. Mittfältaren har själv uttalat sig om att det alltid har varit en dröm att få spela i Premier League och Arsenal har hela tiden legat i framkant gällande värvningen av 23åringen. Efter en säsong  som har gått väldigt upp och ner för Mönchengladbachs del har Xhaka kunnat vara en del i att hjälpa laget att för andra året i rad nå Champions League, denna gången är de dock tvungna att kvala in till världens största fotbollsturnering. Mittfältaren är även en del av Schweiz trupp som kommer resa till Frankrike i sommar för att spela EM.

Nu verkar det som att affären är så gott som klar. Goal skriver att han under fredagen skall ha anlänt till Arsenals träningsanläggning, detta visar även bilder som har läckt ut på internet på Xhaka där han står poserandes framför Arsenals träningsanläggning samt där han står i full matchdräkt och poserar för vad som bara kan antas är de officiella pressbilderna. Affären sägs komma att gå på 43 miljoner euro och värvningen av Xhaka förmodas vara enbart den första i ett för Arsenal upptaget transferfönster.

Med spelare som Mikel Arteta som kommer lämna klubben samt häftigt cirkulerande rykten om klubbyte för såväl Theo Walcott som Kieran Gibbs och Oxlade-Chamberlain behöver Londonlaget värva in förstärkningar inför den nya säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply