Theo Walcott vill lämna Arsenal

För lite speltid triggar till en flytt

Theo Walcott kan komma att lämna Arsenal efter snart 10 år med klubben, då för lite speltid bland annat har satt hans plats i Roy Hodgsons EM trupp i fara.

Theo Walcott är intresserad av att lämna Arsenal efter nästan 10 år med klubben skriver Daily Mirror. Den engelske forwarden sägs ha blivit trött på att bara få sitta på bänken på Emirates och kommer att kolla efter en ny klubb till sommaren. Detta efter snart 10 år tillsammans med tränare Arsene Wenger. Walcott har enbart startat en Premier League match sedan slutet på januari, fick komma in som avbytare i båda Champions League matcherna mot Barcelona och fick inte starta i FA cupmatchen mot Watford.  Walcott har lyckats med att göra nio mål på 38 matcher i alla tävlingar under säsongens gång, då han i början av säsongen föredrogs framför lagkamraten Olivier Giroud på topp.

Det faktum att Walcott har fått sitta så mycket på bänken i Arsenal har bidragit till att hans plats i Roy Hodgsons Englandstrupp, som skall till Frankrike i sommar och spela EM, ligger risigt till vilket skulle göra att han missade ännu en stor turnering. Han fick inte spela i Englands vinst över Tyskland och var enbart en sen avbytare i förlusten mot Holland. Det ser ut att kunna bli svårt för Walcott att ta en plats i laget, då många av rivalerna i anfallet har gjort extremt bra ifrån sig under säsongen, till exempel Jamie Vardy och Harry Kane. Det blir dessutom inte lättare när klubblagkamraten Danny Welbeck nu är tillbaka från en skada.

Walcott har tre år kvar på sitt kontrakt med Arsenal, men kan ändå komma att gå om rätt erbjudande dyker upp. Liverpool har tidigare kopplats ihop med anfallaren, West Ham har visat starkt intresse samt Walcotts gamla klubb Southampton som också sägs ha ett intresse av 27åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365