Welbeck matchhjälte på The Hawthorns

Ett skadedrabbat Arsenal, med Laurent Koscielny i startelvan efter en lång tids skadefrånvaro, reste till The Hawthorns med en positiv känsla efter 2-0 mot Borussia Dortmund tidigare i veckan.

Det var också gästerna som skapade den första riktigt heta målchansen. Efter en fin genomskärare letade sig bollen fram till Danny Welbeck. West Bromwich-målvakten Ben Foster var dock med på noterna och avvärjde skottet.

Nästa chans var även den Arsenals. Efter slarv av hemmaspelaren Youssouf Mulumbu fick Aaron Ramsey skottläge strax utanför straffområdet. Walesarens skott var dock aningen missriktat och 0-0 stod sig halvleken ut.

I matchminut 60 kom det så efterlängtade ledningsmålet för bortalagets del. Santi Cazorla sprintade sig förbi hemmaförsvararen Andre Wisdom innan spanjoren hittade en högt hoppande Danny Welbeck, som tryckte in 1-0 med huvudet.

Med tio minuter kvar skapade hemmalaget enormt tryck på gästerna. Lagkaptenen Chris Brunt och lagets skyttekung Saido Berahino hade båda varsitt läge att kvittera Arsenals ledning, men en ribbträff var allt man kunde vasska fram.

West Bromwich satsade verkligen allt på slutet, men Arsenal lyckades hålla undan och Arséne Wenger och hans manskap kan därmed inkassera säsongens femte seger.