bet365
bet365

Thomas Tuchel tiger om Mats Hummels

Thomas Tuchel vill inte prata om jagade Dortmund-stjärnan

Mats Hummels uppges förhandla med Bayern München, samtidigt har även en flytt till Manchester City verkat aktuell. Men Borussia Dortmunds tränare Thomas Tuchel vill inte kännas vid ryktena rörande hans lagkapten.

Både Mario Götze och Robert Lewandowski har gjort den ”förbjudna flytten” från Borussia Dortmund till Bayern München tidigare år. Övergångar som rört upp många känslor inom den tyska fotbollen. Igår kom uppgifter från Bild att även Mats Hummels förhandlar med Bayern München, där mittbacken själv ska ha accepterat en flytt till Allianz Arena efter sommarens EM-slutspelFrankrike. Men 27-åringen har också öppnat för en annan väg innan han ansluter sig till Carlo Ancelottis lagbygge.

Hummels kan hamna i Manchester City

Då Mats Hummels har ett år kvar på sitt kontrakt med Dortmund kan han antingen välja att stanna kvar på Westfalenstadion eller flytta till England för spel i Manchester City om övergången till Bayern inte skulle ro i hamn. Spelarens pappa, Hermann Hummels, har tidigare öppnat för Premier League som nästa klubbadress för sin son.

– Manchester City kan också vara mycket intressant. De har inte gjort så bra ifrån sig denna säsong men de kommer vinna ligan igen nästa år. Då kommer de ha en av världens bästa tränare (Pep Guardiola), säger han till tyska SID och fortsätter:

– Mats kanske vill spela i en annan toppklubb. Tidigare frågade de mig om flera klubbar och en av dem var Bayern, jag svarade att de var med på listan, det skulle vara idiotiskt annars. Jag kan även säga bland annat Real Madrid, Barcelona, Atlético, Juventus, Paris SG och Manchester City.

Tuchel vill inte kommentera ryktena

Inför säsongen stod Thomas Tuchel klar som ny tränare för de svartgula och han har lett laget direkt till Champions League i höst. Men på tal om hans lagkaptens framtid i klubben blir han tystlåten, och vill helst inte spekulera i någonting.

– Jag kan tyvärr inte säga något nytt – detta är frågor som enbart Mats kan svara på. Mats Hummels kommentarer är hans rätt. Jag ser inget fel med det. Vi har en Bundesligamatch på lördag och det finns inget utrymme för distraktion, säger tränaren enligt Goal.com.

Borussia Dortmund spelar mot VfB Stuttgart under lördagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365