Jürgen Klopp avslöjar sin framtid

Ett sabbatsår väntar för Jürgen Klopp

Jürgen Klopp har varit ryktenas man sedan han meddelade att han lämnar Borussia Dortmund. Men nu har den eftertraktade tränaren bestämt sig gällande sin närmaste framtid.

Tidigare i våras kom det tunga beskedet för Borussia Dortmund. Den populäre tränaren Jürgen Klopp sade upp sin post efter sju år i den tyska storklubben. Och trots en tuff säsong för Klopp och hans manskap, där man inte alls levererade enligt förväntningarna, så har spekulationerna kring tränarens framtid haglat om vilken klubbadress som blir hans nästa.

Manchester United, Bayern München, Real Madrid, Liverpool, Manchester City och Napoli har alla nämnts som heta kandidater till 47-åringens signatur. Men nu fastslår Klopp beslutet gällande den närmaste framtiden.

”Sju år av sann kärlek”

Alla klubbar som jagat Klopps tjänster får nu leta vidare. Den forne Dortmundtränaren har bestämt sig för att inte ta över något nytt lag den här sommaren.

– Efter sju intensiva och känslomässiga år av sann kärlek så tycker jag att det är vettigt att behandla de här minnena innan jag, frisk och motiverad, kan ta ett nytt jobb som tränare, säger tysken enligt Spiegel.

Pausen kommer att vara tills vidare, men när den gode Klopp väl beslutar sig för att återvända till sitt tränaryrke så lär han inte vara arbetslös under någon längre period.

Vill träna något identiskt med Dortmund

Den karismatiske tränaren är minst sagt populär ute i fotbollsvärlden och flera klubbar kommer onekligen vara redo att öppna plånboken för honom. Men tidigare ska ”Kloppo” själv ha sagt att han vill ta över ett lag där passionen är lika stor som i Dortmund. Manchester United eller Liverpool ser därför ut att kunna dra det längsta strået i kampen om hans underskrift när han är tillbaka i arbete igen.

Jürgen Klopp kammade hem två Bundesliga-titlar, en cupseger och tog sig till final i Champions League under sin tid i Borussia Dortmund.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply