Dortmund-stjärnan till Premier League?

Liverpool kan värva från Borussia Dortmund

Liverpool gick miste om Memphis Depay när han skrev på för Manchester United förra veckan. Nu har man istället siktet inställt på Borussia Dortmunds vindsnabbe anfallare.

Liverpool tappade poäng i helgens möte med Chelsea och hoppet om spel i Champions League nästa säsong är i princip dött. Dessutom misslyckades man i sitt försök att värva Memphis Depay som nyligen signerade ett kontrakt med konkurrenten Manchester United. En tung säsong för Brendan Rodgers manskap där man än en gång gick titellösa i och med uttåget ur FA-cupen tidigare i våras.

Men nu blickar den brittiska storklubben framåt. Man har redan börjat förbereda sig inför nästa säsong och har säkrat kontrakt med nyckelspelare som Jordan Henderson, Daniel Sturridge och Philippe Coutinho. Näste man att skriva på för ”The reds” kan bli Borussia Dortmunds anfallsstjärna Pierre-Emerick Aubameyang, skriver Daily Mirror.

Varit jagad av Liverpool tidigare

Aubameyang lämnade Saint-Etienne för Borussia Dortmund inför förra säsongen och gjorde succé direkt med sitt hattrick i första ligamatchen. Sedan dess har han vuxit ännu mer i kläderna och blivit en tongivande spelare hos de svartgula. Och när man insåg att värvningarna av anfallarna Ciro Immobile och Adrian Ramos inte var av bästa slag blev valet enkelt för Jürgen Klopp när den vindsnabbe gabonesen levererade i positionen. Trots en inför säsongen, otippad ligaplacering där man hade rankats som ett topplag, så har 25-åringen hittat nät vid 14 tillfällen till Dortmunds förmån.

Nu uppges Liverpool vara ute efter spelaren, som sitter på ett kontrakt med BVB fram tills 2018. Men med tanke på att flera utav lagets stjärnor ser ut att lämna, samt att man tappar Klopp inför nästa säsong, verkar en flytt till de brittiska öarna inte helt omöjlig. Premier League-klubben ska tidigare ha varit ute efter Aubameyang innan han anslöt sig till Dortmund, och nu ska man trappa upp jakten på honom igen.

Veteranen kan lämna

Samtidigt kan Glen Johnson lämna Liverpool som bosman i sommar. 30-åringen har sedan länge ryktats tillbaka till West Ham där han slog igenom tidigt i karriären – men nu uppges Roma utmana om högerbacken. Enligt Espnfc.com vill Johnson leva i Rom och spela för Serie A-klubben innan han lägger skorna på hyllan. Dessutom är det sedan tidigare känt att klubblegendaren Steven Gerrard flyttar över Atlanten i sommar för spel i LA Galaxy.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply