Arsenal besegrade Dortmund – klara för slutspel

En poäng – då var Arsenal klara för slutspel i Champions Leauge. Det var förutsättningarna när man gästades av redan kvalificerade Borussia Dortmund.

Arsenal skulle också få en drömstart. Redan efter två spelminuter kombinerade Sanogo med Cazorla innan fransmannen kunde trycka in sitt första tävlingsmål i Arsenal. I misstänkt offsideposition, ska sägas.

Annars så hände inte mycket i chansväg. Dortmund hade en bra kvitteringschans, men målvakt i Gunners för dagen, Damian Martinez, kunde avstyra.

I den andra halvleken kom Arsenal på nytt ut starkt. Alex Oxlade-Chamberlain drog till med ett vackert halvvolleyskott i Weidenfellers ribba. Ett 2-0-mål skulle heller inte dröja. i den 57:e minuten kunde Alexis Sanchez vika in från vänster och placera in 2-0.

Det hände inte mycket mer och Arsenal vinner med 2-0. Fast helt problemfritt var det inte. Både Mikel Arteta och Yaya Sanogo tvingades linka av med skador.