Två utvisningar när Ajax tog sig till final

Semifinalen i den holländska cupen mellan AZ och Ajax var länge långsam och stillastående. Det var en match med mycket kamp och inga riktigt klara målchanser.

Matchens första utropstecken kom i den 32:a matchminuten, när Veltman drog på sig ett gult och AZ fick en frispark. Frisparken slogs in i straffområdet där Viktor Elm blev nerdragen av just samma Veltman, som drog på sig sin andra varning. Rött kort och straff. Många trodde på ett ledningsmål för Alkmaar men det kom inte. Vermeer räddade straffen från Aron Johannsson. Med en man mer kunde AZ börja anfalla mer, och de låg på för ett ledningsmål. De hittade dock inga klara målchanser lagen gick ut till pausvila med ett 0-0-resultat.

I den andra halvleken hände det saker från början. Redan i den 47:e minuten fick Lesly de Sa friläge. Svensken Mattias Johansson jagade och de krokade ihop. Domaren blåste frispark för Ajax, vilket också betydde att Johansson fick syna det gula kortet för andra gången i matchen. Nu var det 10 mot 10 och frispark för bortalaget i ett riktigt bra läge. Frisparken togs vara på bästa sätt, dansken Lasse Schöne knorrade upp bollen i det främre krysset och 1-0 var ett faktum. Båda lagen låg på efter målet men ju längre matchen gick desto mer backade Ajax hem. I den 70:e minuten fick hemmalaget ett bra läge men Vermeer gjorde återigen en bra räddning.

Ajax vann  tillslut matchen med 1-0 och är klara för final i den holländska cupen där man möter PEC Zwolle.