TV: Skandalscener i Yorkshirederbyt

Första matchen efter landslagsuppehållet innebar ett Yorkshirederby mellan formsvaga Sheffield Wednesday och det ovanligt stabila Leeds – en match som visade sig bli lika jämn som oddsen förutspådde.

Båda lagen öppnade offensivt och öppet, och det skulle bli Sheffield som var det farligaste laget i den första halvleken. Målchanserna flödade, och visst borde hemmalaget ha fått en straff. Luciano Becchio vräkte sig fram på en hörna, slog bort bollen med handen, men en skymd domare valde att fria.

Sheffield skulle ändå få gå som ett nöjt lag till halvtidsvilan. Med minuten kvar av halvleken nådde ett långt inlägg fram till Jay Bothroyd framför Leedsmålet. Anfallaren gjorde inga misstag, och hemmalaget kunde rättvist gå in i halvtid med en knapp ledning.

Hemmalaget fortsatte att dominera i halvlek nummer två, trots att Leeds anfall blev allt farligare. Chris Kirkland storspelade, men fick se sig besegrad i ytterligare en match. Med kvarten kvar att spela fick Michael Tonge tag på bollen utanför straffområdet. En fin nedtagning ledde till en ännu vackrare halvvolley, och kvitteringen var ett faktum.

Trots det viktiga målet var uppenbarligen inte alla bortafans lyckliga över kvitteringen. Plötsligt sågs en idiot springa mot Chris Kirkland. En hård smäll senare låg målvakten på marken, och ”supportern” försvann upp på läktaren lika snabbt som han kom ner. Sky Sports fick med händelsen på bild och lyckades senare även zooma in den skyldiga, som förhoppningsvis åker fast.

1-1 blev även slutresultatet i en mycket underhållande match. Sheffield behåller därmed sin nedflyttningsplats, medan Leeds tillfälligt klättrar upp till en sjätteplats, som innebär play-off.