TV: Inhopparen räddade Atlético Mineiro – titeldrömmen lever

Innan matchstart låg Atlético Mineiro nio poäng ifrån ettan Fluminense. En seger hemma mot nedflyttningshotade Sport Recife var ett måste. Segern satt långt inne.

Vi tar det från början. Atlético Mineiro höll i taktpinnen direkt från avspark och var nära flera gånger att spräcka nollan. Istället var det, till samtliga tittares förvåning, Sport Recife som tog ledningen i matchen. 0-1 på en hörna som Hugo prickade in fint med huvudet. I slutet av den första halvleken försökte Sport Recife filma till sig gula kort för Mineiro-spelarna men domaren gick med på att blåsa av spelet men inte varna spelarna. Ronaldinho och Bernard visade känslor i slutet av den första halvleken och visade domaren vad dom tyckte om Recife-spelarnas uppträdande.

I den andra halvleken var det total dominans av hemmalaget. Med sin publik bakom sig gjorde Mineiro allt de kunde för att hålla titelracet vid liv. Jó hade tre heta chanser att sätta dit men misslyckades. Han nickade olyckligt ihop med en lagkamrat och tvingades kliva av. In kom Leonardo som visade att bytet blev guldvärt för Atlético Mineiro. I den 75:e matchminuten, på ett inlägg skickad av Ronaldinho, lyckades Leonardo komma först på bollen med huvudet och nickade in 1-1. Målvakten var riktigt nära att ta den men misslyckades med att boxa iväg bollen.

Atlético Mineiro var flera gånger nära att sätta in ledningsmålet till 2-1 men försvaret i Sport Recife hängde på bra. Ronaldinho försökte klacka in bollen på slutet men misslyckades. Istället kom det efterlängtade ledningsmålet för Mineiro i den 91:a matchminuten. Lille Bernard fick ut allt han hade i sin kropp och lyckades komma förbi sin motståndare och pricka bollen på Leonardo som kunde enkelt rulla in 2-1 till Atlético Mineiro. I slutet skulle dock Sport Recife fått en straff men domaren valde att inte blåsa för straff. Ett klipp på Leonardos mål i den 91:a matchminuten finns tillgänglig för er här nedan!

Med åtta omgångar kvar att spela leder Fluminense tabellen nio poäng före tvåan Atlético. Gremios guldchans kanske rök helt och hållet inatt när laget inte lyckades besegra Botafogo på hemmaplan. Vill Gremio vara kvar i guldstriden får man se till att vinna mot just Fluminense på bortaplan natten mot torsdag. Atlético Mineiro ska ner till Santos och inte heller det lär bli en enkel match för Ronaldinho och hans kamrater.