Trupprensning på gång i Elfsborg?

Elfsborg försöker glömma den gångna säsongen, och det tycker jag verkligen att man ska göra. En sjätteplats i tabellen är verkligen inte vad de regerande mästarna förväntade sig inför säsongen. 

Nu ska det dock bli ändring. Truppen ska tunnas ned och det är dags att satsa på talangerna, åtminstone om det som händer nu ska fortsätta. En spelare som lämnat är James Keene, vilket jag tycker är oförståeligt. Det är en spelare, om någon, som verkligen visar hjärta när han spelar. Han spelar för märket på bröstet, och han ger sig aldrig någonsin. Det är en stor förebild för fotbollen som nu kommer att lämna svensk fotboll. Keene flyttar till Israel och Bnei Yehuda

På återseende James Keene, förhoppningsvis.

Joackim Jörgensen, med sin kämpaglöd, har återvänt till Norge och Viking Stavanger.

Martin Andersson lägger skorna på hyllan och Stefan Larsson flyttar hem. Jag skulle väl inte säga att det är två viktiga kuggar som lämnar, men det är spelare det med. Martin Andersson har på senare tid i Elfsborgströjan dragits med skador, och framför allt; åldern. Så nu kom tiden, som det en gång gör för alla, att lägga av. Andersson fortsätter dock inom Elfsborgs kansli.

Stefan Larsson, ja den killen hade ingen framgångsrik karriär i Elfsborg. Han kom till Elfsborg för inte alls många säsonger sen som en av Allsvenskans hetaste ytterbackar. En position Elfsborg hade brist på, och han passade perfekt. Speltiden har dock lyst i sin frånvaro för Larsson, som nu väljer att återvända till Kalmar. Klubben som han då lämnade för spel i Borås. En del skador har inte direkt gjort tiden i Elfsborg lättare.

Niklas Hult till Nice? Trupprensning är en sak, men om Hult flyttar till Frankrike skulle inte det ses som en rensning. Utan mer som en helt normal vidareflytt i sitt drömproffsliv. Byta kalla, gråa Sverige till Nice med alla de härliga sandstränderna och ett mycket varmare klimat. Vem skulle inte vilja byta upp sig till det? Sedan kanske det inte är just sanden som lockar, utan Ligue 1 är en väldigt bra liga.

Om Hult lämnar skulle jag även där säga på återseende. Elfsborg är nämligen experter på att släppa sina duktiga spelare till klubbar som skulle vara bättre för dem. Och sedan, efter en oftast fin tid utomlands, söker spelarna sig hemåt till Borås igen.

Frågan kvarstår: får ännu en pjäs lämna Elfsborg? 

Fortsättning följer… 

David Gerd

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply