Trion som kan bli årets tränare

Under måndagen avslöjade FIFA vilka tre spelare som är nominerade till Ballon d’Or, priset till världens bäste fotbollsspelare, både på herr- och damsidan. De avslöjade också vilka tre mål som har chansen att vinna Puskas Award. Det kan ni läsa mer om här.

En annan kategori avslöjades också på FIFA’s hemsida under måndagen, nämligen årets tränare. På herrsidan har två av de tre nominerade gått i pension – Sir Alex Ferguson (tidigare Manchester United) och Jupp Heynckes (tidigare Bayern München). Den tredje är Jürgen Klopp (Borussia Dortmund).

Ferguson avslutade sin karriär i United efter lite mer än 26 år genom att vinna Premier League-titeln på ett imponerande sätt. Heynckes ledde Bayern till den berömda trippeln (ligan, cupen och Champions League) medan Klopp ledde Dortmund till en andraplats i både Bundesliga och Champions League.

På damsidan återfinns Pia Sundhage, som vann priset förra året och ledde damlandslaget till semifinal i hemma-EM i somras. Hon konkurrerar med Ralf Kellermann (som ledde Wolfsburg till trippeln) och Silvia Neid (som ledde Tyskland till EM-guld).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply