Tredje gången gillt för Arsenal

Efter onsdagens andra superstart för Arsenal så väntade en bortaresa till Brighton och Amex Stadium för att spela FA-cupen. Ett Brighton & Hove som slog ut Newcastle på ett imponerande sätt den förra omgången. Och jämnt skulle det bli idag, endast ett sent oturligt mål hindrade ett omspel på Emirates.

Giroud gav Arsenal ledningen efter en kvart. Han vände upp efter en kontring från ett tillbakaspel från Podolski, för att sedan knorra in bollen i krysset bakom Ankergren, världsklass i det avslutet från fransmannen. Men Arsenals tveksama defensiv visade sig i denn match också. På en hörna för hemmalaget följde inte försvaret med Barnes, samtidigt som Szczesny var konstigt ut och försökte boxa ut bollen. Det blev ett mål i öppen bur för Barnes.

Arsenal skulle ta ledningen igen i andra. Efter elva minuter in efter halvtid slog Diaby en magnifik boll på 30 meter till Giroud som höll undan El-Abd på ett bra sätt, innan han sköt in bollen på halvolley förbi en utrusande Ankergren.

Fem minuter senare kom en ny kvittering. Santos var oerhört passiv i försvarsspelet när Barnes slog ett grymt inlägg till Ulloa som nickade in bollen helt fri. Men det skulle bli tredje gången gillt för Arsenal. Efter en hörna där Ankergren var tokigt ute studsate bollen ut till Walcott som, via El-Abd, hittade nätet på ett lite turligt sätt. 2-3 Arsenal och ridå för Brighton.

Därmed är Arsenal vidare i FA-cupen vars femte omgång lottas imorgon.