Toulouse vann övertygande på hemmaplan

Söndagens andra toppmatch i Ligue 1 gick av stapeln på Stade de Toulouse och mellan just Toulouse och Olympique Lyon. Två lag som startat säsongen bra och båda hänger med någorlunda i toppen.

Tiondeplacerade Toulouse började dock matchen bäst och gick ut hårt offensivt. Lyon fick inte mycket betänketid när de väl hade boll och tappade den snabbt. De lyckades för den delen heller inte skapa några chanser, vilket på många sätt var Toulouses offensivs förtjänst.

Toulouses lyckades trots en nick i ribban inte göra mål och den första halvleken slutade där med 0-0. De lila öppnade liksom den första halvleken även den andra starkt och gjorde matchens första mål i den 50:e minuten. Wissam Ben Yedder stod för målet.

Lyon spelade upp sig i den andra halvleken och skapade ju längre halvleken gick fler chanser. Det var dock Tolouses och forwarden Ben Yedder som var hetast och kunde avgöra i slutet av matchen. Det tredje målet gjordes av Etienne Capoue. Toulouse vann med 2-0 och avancerar där med till en sjundeplats.