Tottenham vände 0-2-underläge – vidare i EL

Tottenham åkte på en tung förlust i Dnipro i det första mötet mot Dnipro Dnipropetrovsk. Ett sent mål från stortstjärnan Yevhen Konoplyanka satte ukrainarna i ett fint utgångsläge inför returen på White Hart Lane. När Dnipro gjorde 0-1 såg det ut som att man skulle slå ut Tottenham. Men ett rött kort och tre snabba mål senare fick man konstatera att man åkte ur Europa League.

Roman Zozulya chockade White Hart Lane totalt i bara en minut in efter halvtidsvilan med sitt mål. Som tur för Spurs del dröjde inte kvitteringen mer än nio minuter då Christian Eriksen nätade, men man behövde två mål till för att gå vidare. Dnipros målskytt, Zozulya, drog på sig ett direkt rött kort bara sju minuter efter kvitteringen och satte sitt lag i en minst sagt prekär situation.

Emmanuel Adebayor har vaknat till liv ordentligt sedan Tim Sherwood tog över Spurs i januari. Han var även mannen som skulle få Sherwoods mannar att avancera i Europa League. Två mål på fyra minuter i den 65e och 69e minuten bäddade för segern om Dnipro inte skulle kunna forcera in ett mål till.

Dnipro fick inte till någon slutforcering med en man mindre. Den bästa chansen var Konoplyankas frispark som Hugo Lloris tämligen enkelt kunde styra bort på övertid. Tottenham har därför inte tappat hoppet om en titel denna säsong.