Tottenham tog viktig bortaskalp mot Saints

Tottenham har gått bra i Premier League de senaste omgångarna och började lika så bortamatchen mot Southampton bra. Gareth Bale var pigg från start och satte matchens första mål i den 15:e minuten. Målet kom på nick efter ett snyggt inspel av innermittfältaren Tom Huddlestone. Bale som tidigare spelade i Southampton firade inte målet, men var trots det glad.

Tottenham fortsatte att anfalla och skapa chanser. I den 39:e minuten fick man till sist utdelning för andra gången i matchen, då Clint Dempsey tråcklade in 0-2. Southampton hämtade sig inte från målet och den första halvleken slutade 0-2.

Spurs kan möjligtvis känt sig bekväma med sin tvåmålsledning, då de i den andra halvleken bjöd in Southampton i matchen. Nu var det iställe hemmalaget som började skapa chanser och hade bäst offensiv. I den 66:e minuten reducerade Jay Rodriguez för hemmalaget och gjorde sitt första mål förr säsongen. Kul för Rodriguez som var ett omtalat nyförvärv inför säsongen.

Southampton jagade en kvittering in i det sista, men lyckades inte bryta igenom Friedel. Tottenham vann matchen med 1-2 och avancerar till en fjärdeplats. Southampton är nästjumbo.