Tottenham tappade poäng på Carrow Road

Matchen på Carrow Road såg på förhand ut att bli en intressant batalj. Norwich som kom från en förkrossande 5-0 förlsut över Liverpool och Tottenham som sent kvitterat mot Manchester United. Två lag med helt olika matcher i bagaget. Intressant var även att se om Lewis Holtby skulle få chansen att komma in i matchen och få sin Spurs-debut.

Matchen började bäst för hemmalaget Norwich när Wes Hoolahan testade Lloris med ett skott som dock hamnade utanför. Redan minutern efter kom Robert Snodgrass igenom och sköt ett rivigt skott som Lloris räddade tämligen enkelt. Under de första tio minuterna hade Spurs väldiga problem med att komma över egen planhalva och Norwich tryckte på för ett ledningsmål. Hemmalget skapade flera fasta situationer som skapade oreda i Tottenham-försvaret. När London-klubben väl fick tag i bollen saknades det alternativ på mitten och det blev oftast långa bollar på amerikanen Clint Dempsey, vilket var resultatlösa

Efter ett långvarigt Norwich-tryck kom till slut utdelning när mittfältaren Wes Hoolahan enkelt kunde trycka in 1-0 efter 32 minuters spel. Snodgrass stod för crossen som Lloris inte kunde hålla, Pilkington fick kontroll över bollen och spelade Hoolahan som inte kunde göra något misstag. 1-0 målet var Hoolahans 50:nde karriär-mål.

Tottenham var sig inte likt i första halvlek. Mycket bolltapp på mitten och många felpassningar, dem var helt enkelt inte vakna mot ett mycket bra Norwich i första halvlek. Halvtidsresultatet var helt klart rättvist och Norwich-spelaren Robert Snodgrass spelade riktigt bra.

Andra halvlek började med en riktigt bra chans för hemmalaget när Russel Martin sköt ett skott som precis gick uatnför Lloris stolpe. Andre Villas-Boas hade till andra halvlek fått fart på sina mannar då man började spela bollen istället för att skicka långa, meningslösa bollar. Samtidigt som Norwich började backa hem så började matchbilden mer och mer svänga över i Tottenhams favör. Trots ett massivt bollinnehav i andra halvlek uteblev målchanserna och Villas-Boas såg väldigt oroad ut ute vid sidlinjen.

I den 70:nde minuten ville Tottenham-managern testa något nytt, det var dags för Lewis Holtby att göra debut i Spurs-tröjan. Den unge tysken hade några fina aktioner och det ska bli intressant att följa honom i Tottenham.

Efter ett desperat letande efter en mål löste Gareth Bale upp knutarna. Walesaren tog bollen från egen planhalva, stormade in boxen och sköt ett otagbart skott för Norwich-målvakten Bunn. En fantastisk räd av den 23-årige Bale. Efter målet tryckte Tottenham på för att göra 1-2 men målet uteblev och slutresultatet skrevs till 1-1. Detta gör att Tottenham tappar viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna. Det positiva för London-klubben är ändå att både Arsenal och Chelsea tappade poäng.