Oavgjord men chansrik match mellan Arsenal och Liverpool

Både Arsenal och Liverpool hade en seger i sikte när man entrade Emirates gröna matta. Och tempot drogs igång direkt.

En pigg start från gästerna resulterade i att man tog ledningen med 0-1 i den 5:e minuten. Det hela började med att Bacary Sagna halkade efter en misslyckad skarv av Suárez och Glen Johnson kunde ta sig runt högerbacken och slå in ett bra inlägg som Vermaelen inte lyckades rensa. Sturridge tog emot bollen och sköt rakt på en utrusande Szczesny. Inte heller Ramsey lyckades få iväg bollen utan Jordan Henderson kunde peta den till Luis Suárez som placerade in bollen i röran framför Arsenals mål.

Efter målet satte sig matchen och båda lagen skapade ett par målchanser innan halvleken. Framförallt Liverpool hotade Arsenals försvar med rörelse i anfallsspelet och sånär kunde Daniel Agger nicka in 0-2 när Szczesny kom på mellanhand på en hörna men räddades av Lukas Podolski som räddade på mållinjen.

Även Arsenal hade en gyllen chans när Walcott sprang sig fri på högerkanten och skar in, men skottet reflexräddades fint av Pepe Reina.

I den andra halvleken tog Arsenal initiativet och tryckte på för en kvittering med ett Liverpool som stod för farliga och snabba kontringar, och dat var på just en sådan som 2:an kom.

Bollen spelades fram till Jordan Henderson av alla människor som vände upp och lurade upp Mertesacker på läktaren med en läcker kroppsfint, höll ifrån sig André Santos och skulle precis få till ett avslut när Aaron Ramsey kom flygande och täckte skottet. Oturligt nog för Ramsey så studsade bollen på André Santos knä och fram till Henderson som enkelt kunde rulla in bollen mellan Szczesny och Bacary Sagna som båda slängde sig för att stoppa skottet.

Efter Liverpools 0-2-mål satte Arsenal full fart framåt och matade in bollar i straffområdet och satte stor press på Liverpool. Till slut fick man även utdelning när Oliver Giroud nickade in Jack Wilsheres magnifika frispark och gav publiken en rejäl dos hopp och som om inte det vore nog så kvitterade man bara 3 minuter senare och kvitteringen var mycket vacker. Cazorla spelade in bollen efter marken in i straffområdet, Giroud skarvade på en touch bollen till Walcott som tog emot och klippte till, stenhårt till vänster om Reina och Emirates brast ut i ett stort glädjevrål.

Arsenal fortsatte att trycka på och kontrollerade i stort sett matchen efter ledningsmålet. Den farligaste chansen fick Oliver Giroud när han först spelade bollen till Lukas Podolski som till vänster i straffområdet spelade in bollen tillbaka till Giroud som var helt fri framför målet men lyckades inte få rätt träff på bollen som Reine kunde plocka upp.

Sista ordet skulle Liverpool få när Luis Suárez tog sig fram till höger i straffområdet och drog till med ett skott til vänster som Szczesny som räddade och bollen precis smet förbi mållinjen och Bacary Sagna hann föra två Liverpoolspelare och rensade bort bollen.

En väldigt underhållande match med många målchanser åt båda hållen, någon fördel till Arsenal som nog känner att dem borde kunnat vinna matchen. 2-2 blev slutresultatet och Arsenal ligger på 6:e plats med 38 inspelade poäng på 24 matcher med Liverpool tätt efter sig på en 7:e plats med 35 poäng på lika många matcher.