Tottenham säkrade avancemang mot Sheriff

Dagen efter att veckans runda av Champions League var avslutad var det dags för en dos Europa League. Tottenham Hotspur tog emot moldaviska FC Sheriff hemma på White Hart Lane, och tre poäng för London-laget skulle innebära avancemang till turneringens slutspel.

Det skulle dröja en hel timme innan Tottenham fick hål på gästerna, då Erik Lamela bjöd på en dribblingsshow innan han kyligt lade in bollen i nät.

Argentinaren fortsatte i samma spår, och bara några minuter senare hade han lurat bort försvaret igen, men denna gång blev han nedriven i straffområdet. Straffen var ett faktum, och Jermaine Defoe var tillräckligt kylig från elva meter. 2-0 var skrivet på resultattavlan, och avancemanget var i Spurs grepp.

Sheriff skulle reducera och frammana lite nerver i matchen då Ismail Isa hittade rätt efter att ha nappat på en retur från Brad Friedel, Tottenhams målvakt för aftonen.

Moldaverna skulle dock inte komma närmre än så, och när domaren blåste av matchen kunde man konstatera att Tottenham kommer att spela slutspel i Europa League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply