Toppmötet slutade oavgjort

Efter Chelseas överraskande förlust mot Crystal Palace hade Manchester City chansen att gå upp i serieledning – med två matcher färre spelade än Chelsea. De reste till Emirates Stadium för att möta ett Arsenal som var tvingade till att vinna för att fortfarande vara med i snacket om ligatiteln.

Bortalaget pressade på direkt i matchinledningen och var nära att ta ledningen redan efter tre minuter när Jesus Navas sköt tätt över ribban. Efter det kom Arsenal in i matchen allt mer och efter tolv minuter gick Tomas Rosicky omkull i straffområdet efter en duell med Pablo Zabaleta. Hemmalaget ropade på straff men domare Mike Dean struntade i protesterna.

Istället kunde City ta ledningen efter 17 minuter när Lukas Podolski tappade boll högt upp i plan och gästerna ställde om snabbt. David Silva satte fart framåt, vek in från höger och serverade Edin Dzeko ute till vänster i straffområdet med en perfekt passning. Dzeko sköt i stolpen men Silva följde upp på returen och lyckades få bollen i mål med lite tur.

Arsenal hade visserligen bollen i mål några minuter senare, när Mathieu Flamini slängde sig och fick en fot på Podolskis inlägg. Flamini var dock offside när inlägget slogs och målet blev korrekt bortdömt av den assisterande domaren.

Sju minuter i andra halvlek kvitterade Arsenal till 1-1 när Kieran Gibbs passade bollen ut till Podolski på vänsterkanten och tysken slog ett lågt inlägg mot straffpunkten, dit Flamini tagit sig. Arsenal-mittfältaren drog till direkt och satte bollen i det bortre hörnet.

I momentet innan var City oerhört nära att öka på sin ledning till 2-0 när Navas rundade Gibbs och slog ett inlägg från höger som Arsenal-målvakten Wojciech Szczesny fick händerna på. Returen studsade på Per Mertesackers ben och var mycket nära att resultera i ett självmål, men istället gick bollen tätt utanför stolpen.

Efter en knapp timmes spel fick Podolski ett friläge efter att bollen studsat Arsenals väg på ett turligt sätt. Joe Hart gjorde dock en kanonräddning när han lyckades förhindra ett ledningsmål för hemmalaget genom att rädda med hälen; en räddning som inte ens han själv visste hur den gick till.

Därefter skapade båda lagen chanser för att vinna matchen, men målvakterna stod i vägen och matchen slutade 1-1 vilket får anses vara ett rättvist resultat efter en match som bjöd på det mesta.