TOPP 10: Skytteligatoppen i de sex bästa ligorna i fotboll

Skytteligorna i Europas bästa fotbollsligor

Hur ser skytteligatoppen ut om man räknar ihop de sex bästa ligorna i fotboll? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Sergio Agüero är några av världens absolut främsta spelare och har för vana att göra mål efter mål i ligan. Det är inte ofta dessa spelare gör under 20 mål i ligan per säsong, även om de missar flera matcher på grund av skador. Men hur ser egentligen den absoluta skytteligatoppen ut bland de främsta ligorna i Europa ut? Vi på Silly Season Sverige har tagit fram de 10 främsta målskyttarna från den spelade säsongen från Europas sex högst rankade ligor.

Europas bästa målskyttar föregående säsong

Hur ser skytteligan ut i de bästa ligorna i fotboll? Vi kommer alltså ta en titt på vilka spelare som tar sig in bland de 10 bästa målskyttarna från säsongen som precis avslutats. Reglerna är enkla: det är endast ligamål som räknas så om en spelare har gjort mål i de inhemska cuperna eller i Champions League så tas inte de målen i åtanke i denna listan. Om två eller fler spelare har gjort lika många mål så slutar den spelare som har spelat minst matcher högst upp på listan. Så sitt tillbaka och se vilka som kvalificerar sig bland de tio främsta målskyttarna från säsongen som gick.

10. André-Pierre Gignac

André-Pierre Gignac hade en alldeles strålande säsong för Marcelo Bielsas hårdjobbande Olympique Marseille. Fransmannen har tidigare varit en klumpig anfallare som sällan fick det att lossna. Under Bielsa blossade Gignac ut något extremt med fantastiska 21 mål på 37 matcher i Ligue 1. Det placerade honom på en andraplats i Ligue 1’s skytteliga.

9. Harry Kane

Harry ”Hurricane” Kane fick ett genombrott utav sällan skådat slag i Premier League. Med sin kompletta forwardsstil gjorde han 21 mål på 34  matcher och målen gjordes på de flesta sätten: långskott, nickar, straffar och avslut nära mål. Den unge engelska anfallaren kan ha börjat steget mot den absoluta anfallstoppen i Europa. Hur länge lyckas Tottenham behålla sin guldklimp från norra London?

8. Luca Toni

Luca Toni åldras som vin, han blir bara finare med åren. Den 38-åriga anfallaren gjorde makalösa 22 mål på sina 38 framträdanden för mittenlaget Hellas Verona. Den förra Bayern München- och Juventus-anfallaren delade skytteligasegern i Serie A med den unge Mauro Icardi. Frågan är dock om Tonis skytteligavinst kanske gav störst eko i Italien?

7. Antoine Griezmann

En av säsongens värvningar är utan tvekan Antoine Griezmann. Fransmannen anlände efter en succéartad tid som yttermittfältare i Real Sociedad och Atlético Madrid hade stora förhoppningar om Griezmann. Man hade nog inte förväntat sig 22 mål i La Liga på sina 37 matcher. Flera av målen kom i en och samma match då Griezmann hade fullkomlig lekstuga under många matcher, främst under vinterperioden.

6. Mauro Icardi

Den unge argentinaren hade, tillsammans med Harry Kane, ett av säsongens stora genombrott. Den före detta Barcelona– och Sampdoria-anfallaren hade tidigare visat glimtar av en enorm potential och först nu fick 22-åringen ut allt från sitt register. Det slutade med 22 mål på sina 36 Serie A-matcher för ett problemfyllt Inter.

5. Neymar

Neymar är en av BarcelonasTres amigos” tillsammans med Lionel Messi och Luis Suarez. Trots att Messi, väntat nog, överglänste Neymar under säsongen lyckades superbrassen ändå smälla in 22 mål i ligan på sina 33 matcher vilket är ett fint facit för den unge anfallaren. Vi kan med största sannolikhet vänta en bättre målproduktion nästa säsong från Neymar.

4. Sergio Agüero

Skytteligasegraren i Premier League blev Sergio Agüero trots Chelseas ligaseger. Argentinaren hade en makalöst bra säsong med 26 mål på de 33 matcherna han medverkade i. Ännu mer imponerande är att flera av de 33 matcherna var inhopp då Agüero drogs med skadebekymmer under delar av säsongen. Men Agüero lyckades ändå cementera sig i Europas absoluta skytteligatoppen.

3. Alexandre Lacazette

Listans stora överraskning efter Luca Toni måste vara Alexandre Lacazette. Olympique Lyons franske anfallare har fullkomligt öst in mål i ligan och snittade nästan 1 mål per match i och med sina 27 mål på 31 matcher. Det är inte så konstigt att klubbar som Manchester United och Arsenal visar stort intresse för 23-åringen.

2. Lionel Messi

Listans två självklarheter börjar med Lionel Messi. Barcelonas superstjärna hade ännu en helt otrolig säsong i alla tävlingar. Det slutade med La Liga-seger, vinst i Copa del Rey och seger i Champions League för att avsluta det hela. För Messi själv mäktade han med 43 mål på sina 38 matcher i La Liga + en hel del assister till Neymar och Luis Suarez.

1. Cristiano Ronaldo

Listans självklarhet del två är Cristiano Ronaldo. Real Madrids superstjärna gjorde helt fantastiska 48 La Liga-mål på 35 framträdanden. En liknande målskytt har aldrig tidigare setts i La Liga och portugisen kan vara stolt över sin målproduktion. Något han troligtvis är oerhört konfunderad över är att Real Madrid gick titellösa i år. En oerhörd missräkning för klubben.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply