bet365

Topp 10: Publiktryck i Allsvenskan

bet365

Lag med stort publiktryck i Allsvenskan

Silly Season Sverige räknar ner till den allsvenska starten 2013 med att köra en topp 10 lista fram till den 31 mars då den allsvenska premiären äger rum. Många supportrar har väntat länge på revansch sen fjolårssäsongen, många har förväntningar att leva upp till och andra ska etablera sig i Sveriges högsta division i fotboll.

Här nedan följer en topp 10-lista över lag med stort publiktryck:

10. Mjällby AIF

Är inte kända för sitt publiktryck direkt, men försöker ändå att skapa lite stämning på Strandvallen där folk trots allt samlas till en liten klack.

9. Kalmar FF

Kommentar: Hade helt okej tryck de första matcherna på Guldfågeln Arena som skapat en bättre atmosfär och dragit till sig mer publik till Kalmars matcher. Men allt som oftast är stämningen rätt seg i Kalmar.

8. Syrianska FC

Har många engagerade supportrar som lever sig in i matcherna och skriker en hel del. Brukar däremot få svårt att få ihop en organiserad klack vilket drar ner betyget lite grann. När Syrianska gjort mål är stämningen festlig på Södertälje Fotbollsarena.

7. IFK Norrköping

Den nya arenan har bidragit till en bättre stämning och fler supportrar har tagit sig till Nya Parken för att se ”Peking” spela. Försöker skapa lite väsen genom sång på läktaren, stundtals bra men stundtals rätt sådär.

6. Helsingborgs IF

Kan ibland skapa bra tryck, men på de flesta matcherna är det för få som lever sig med i matcherna. Stor majoritet är ganska tråkiga på Olympia.

5. IF Elfsborg

Med trumma och sköna hoppande sånger blir stämningen hyfsat behaglig på Borås Arena. Supportrarna är ganska lugna av sig, det bidrar också till en positiv atmosfär.

4. Djurgårdens IF

På derbyn har de minst lika bra klack som AIK, men på Stadion håller de inte samma nivå. Arenabytet blir spännande för att se hur DIF:s klack utvecklas, troligtvis kommer den bli ännu bättre och ojämnheten kan minska.

3. IFK Göteborg

Hängivna supportrar som alltid kommer till matcher och skapar en härlig stämning. Sedan inflyttningen på Gamla Ullevi har klacken bara blivit bättre och med ett bra lag på pappret kommer supportrarna ge allt för att uppfylla förväntningarna på laget.

2. Malmö FF

Mycket bra tifoarrangemang när detta sker och en mycket röststark klack som får det ganska lätt att skapa bra stämning på Swedbank Stadion med dess atmosfär och byggnadsform. Sjunger alltid och har skärpt sig sedan skandalen mot HIF 2011 där en supporter sprang in på planen.

1. AIK

Väldigt stökiga emellanåt, men det stoppar inte AIK att ha Sveriges bästa klack. Störst arena och många engagerade supportrar som ibland kan gå över styr tack vare sina engagemang. Mycket fina tifon och det blir spännande och se hur AIK-klacken utvecklas på Friends Arena.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply