Tobias Sana om att nöta bänk i Malmö FF: ”Måste kriga mig till min position”

Landslagsmeriterade Tobias Sana talar ut om bänkplatsen i MFF

Tobias Sana kom inför den gångna Allsvenska säsongen från Ajax, men än så länge har succén uteblivit. Faktum är att han för det mesta får sitta på bänken, men han är inte bitter. Han siktar dock på att ta en startplats nästa säsong.

Tobias Sana kom till Malmö FF i vintras från Ajax i vad som var en riktig prestigevärvning för skåningarna. Man har dock inte fått ut det man som förmodligen ville av nyförvärvet, utan han har haft det svårt att leverera i den himmelsblå tröjan. Därmed har speltiden begränsats med den faktoren i kombination med faktumet att Jo Inge Berget och Vladimir Rodic visade prov på sensationell form under den gångna säsongen. Både norrmannen och serben var nyckelspelare när MFF tog sig till Champions League för andra året i rad, och Sana gläds med sina lagkamrater.

– Åge Hareide har valt andra spelare framför mig och de som fått förtroendet har gjort det fantastiskt. Framför allt Jo Inge Berget har varit otroligt bra i år. För mig gäller det att bli ännu mer motiverad av deras insatser och kriga till mig min position, säger Sana till Sydsvenskan.

”Visste att det skulle bli tufft om platserna”

När Sana anlände till klubben verkade han ha varit medveten om den tuffa utmaning som väntade honom i MFF.

– Malmö värvade många spelare inför säsongen för att behålla sin topposition. Jag visste att det skulle bli tufft om platserna. Konkurrensen och det som klubben står för bidrog till att jag ville komma hit, fortsätter 26-åringen.

”Vill ge något tillbaka till dem som drog mig ur skiten”

Sana upplever dock att han inte är färdig i MFF, utan har mycket kvar att bevisa och betala tillbaka.

– Jag vill fortfarande ge något tillbaka till klubben och fansen som drog mig ur skiten jag hade i Ajax, säger han till Sydsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply