TOPP 6: Mest värdefulla spelarna i världen

Världens sex dyraste fotbollsspelare just nu

Vem är världens mest värdefulla fotbollsspelare? Det finns inget givet svar på frågan eftersom det är omöjligt att veta exakt hur mycket en spelare är värd, men tyska Transfermarkt har en lista över spelarna med världens högsta marknadsvärden som de uppdaterar regelbundet. Det är därifrån vi hämtar all statistik som används i den här listan. Har du någonsin ställt dig frågan; vilken spelare är värd mest pengar? Nu behöver du inte fundera mer – nu får du svaret levererat av oss på Silly Season Sverige. Tidigare har vi bland annat listat dyraste övergångarna någonsindyraste tonåringarna någonsin samt spelare som varit världens dyraste vid tillfället de värvades. Samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.

Lista över världens mest värdefulla spelare

Några av våra senaste listor som vi publicerat här på Silly Season Sverige är Afrikas bästa fotbollsspelare 2015Allsvenskans hårdaste domare samt 8 spelare som bråkat med Zlatan Ibrahimovic. Listor som blivit väldigt omtyckta av våra läsare och som vi rekommenderar att ni tar en titt på efter att ni läst igenom världens mest värdefulla fotbollsspelare 2015. Luta er tillbaka och njut – här kommer listan.

6. Gareth Bale

Ålder Klubblag Landslag Värde (£, GBP)
26 Real Madrid Wales £56 000 000

Först på listan hittar vi Gareth Bale, 26, till vardags i Real Madrid. Den walesiske landslagsmannen, som var med och förde landet till deras första EM-turnering någonsin när de kvalade in till EM i Frankrike 2016, har tidigare i karriären representerat både Southampton (1999-2007) och Tottenham (2007-2013). I den spanska huvudstadsklubben har det blivit 41 mål och 35 assist på 98 framträdanden för yttern.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply