Officiellt: Manchester City värvar Gabriel Jesus

Officiellt: Manchester City värvar Gabriel Jesus

Det brasilianska underbarnet är ännu en juvel för Pep

Pep Guardiola har varit flitig under sommarens transferfönster, och det har blivit många värvningar för spanjoren. Den 20årige Leroy Sané blev under gårdagen klar för klubben och idag var det Gabriel Jesus tur att presenteras som klar.

Pep Guardiola ljög inte inför sommarens transferfönster när han menade på att han kommer spendera pengar. Den spanske världstränaren har hittills gjort fem stycken andra värvningar, av Ilkay Gündogan, Nolito, Aleks Zinchenko, Aaron Mooy samt Leroy Sané är de andra spelarna som redan har anslutit till klubben under sommarens transferfönster och nu har Manchester City gjort officiellt på sin hemsida att de har gått igenom med ännu en värvning i form av den eftertraktade och unge brasilianske anfallaren Gabriel Jesus från den brasilianska klubben Palmeiras för ungefär 27 miljoner pund.heta n

Den 19årige anfallaren kommer att stanna med sin nuvarande klubb Palmeiras till deras säsong slutar i december, innan han kommer att ansluta till City i januari. Jesus är en spelare som kan spela överallt över den främre linjen, något som kan komma att skapa problem för den engelske landslagsmannen Raheem Sterlings chanser att få speltid då även Nolito och Leroy Sané är användbara spelare i detta område.

– Manchester City är en av de bästa klubbarna i världen så jag är riktigt nöjd över att skriva under, berättade han för klubbens officiella hemsida.

– Vi har många stora talanger i laget och en fantastisk tränare i Pep Guardiola som jag kan lära mig så mycket från. Jag ser fram emot att visa Citysupportrarna vad jag kan göra och jag tror att vi kommer att ha en fantastisk framtid tillsammans, fortsatte Jesus.

Den unge lovande strikern, som även kopplades ihop med en flytt till Manchester United och Barcelona, gjorde under den pågående säsongen 15 mål på 19 matcher för Palmeiras.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply