Swansea upp i ligaledning efter krossen

Efter överkörningen av Queens Park Rangers på bortaplan där man vann med hela 5-0 gjorde Swansea under lördagen hemmapremiär i årets upplaga av Premier League. För motståndet stod återkomlingarna West Ham, som tidigare hade besegrat Aston Villa med 1-0 i premiären.

Hemmalaget inledde bäst på Liberty Stadium och lyckades ta ledningen efter tjugo minuters spel när högerbacken Angel Rangel fick bollen i djupet och försökte hitta in till någon av lagkamraterna i mitten.

Eftersom Rangel var ganska långt åt höger och dessutom ganska nära kortlinjen fanns det inte många alternativ, men inspelet förvandlades till mål när Jussi Jääskeläinen styrde in bollen i egen kasse och gav Swansea ledningen med 1-0.

Bara nio minuter senare kunde Michu utnyttja ett försvarsmisstag från James Collins, vars hemåtpassning var alldeles för snål. Jääskeläinen rusade ut men Michu hann före och petade in bollen vid stolproten.

Anfallaren Danny Graham fick äran att avsluta målskyttet när Wayne Routledge kom ner till kortlinjen och spelade in bollen snett bakåt. Från nära håll lyckades Graham sätta dit bollen lågt i det vänstra hörnet.

West Ham hade två fina chanser under matchens gång. Först när nyförvärvet från Wolverhampton, Matthew Jarvis, fick se sin volley bra räddad från Michel Vorm och sedan när Carlton Coles nick rensades undan på mållinjen.