Sverige tappade poäng efter straff

Sverige gick in i den här matchen som klara favoriter, och man visade också det inledningsvis. För redan i den 9′ minuten kom 1-0-målet efter en tilltrasslad situation där Zlatan Ibrahimovic till slut fick en fot på bollen och satte den i nät bakom en chanslös Mladen Bozovic.

Sedan följde en period av Sverige-dominans, men i mitten av den andra halvleken var det istället Montenegro som höll i taktpinnen, och det skulle löna sig. För när Vladimir Jovovic drogs ner i straffområdet av Erkan Zengin och Stevan Jovetic förvaltat den efterföljande straffen på bästa sätt stod det helt plötsligt 1-1.

De sista tio minuterna skulle dock inte sakna chanser. Strax efter straffen missade Albin Ekdal öppet mål från fem meter, och när det återstod en dryg minut av matchen hade samme Ekdal en boll i mål, som dock dömdes bort av domare William Collum.

Efter fyra matcher placerar sig Sverige nu på en andraplats i grupp G, hela fyra poäng bakom ledande Österrike.