Officiellt: Adnan Maric förlänger med Swansea

Swansea City har förlängt med svenske talangen Adnan Maric

I ett och ett halvt år har Adnan Maric försökt övertyga Swansea City om att satsa på honom. Nu har allt hårt arbete betalat av sig så klubben har bekräftat att Maric har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Sommaren 2014 valde Adnan Maric att flytta från hemstaden Göteborg och GAIS för spel i Swansea. Han hade varit på provspel i klubben tidigare, redan 2012 när han slog igenom i Gunnilses A-lag. Han for över till Wales helt själv utan att veta om äventyret skulle bära eller brista.

Många ungdomar faller bort när de flyttar utomlands, men så ser fallet inte ut att vara med Maric. Innermittfältaren har imponerat för Swansea och han har varit ordinarie i U21-laget hela säsongen. Det har dessutom blivit en hel del träningar med A-truppen. Klubben avslöjade under tisdagen att man har förlängt Maric kontrakt till och med juni 2019.

Nöjd med sin utveckling

Maric har sagt i flera intervjuer den senaste veckan att han visste att en förlängning var på gång och att han inte var förvånad eftersom både han själv och klubbledningen har varit nöjd med hans utveckling.
–  Jag är väldigt glad och nöjd över att förlänga mitt kontrakt här. Jag vill tacka klubben, ordföranden, alla tränare och ledare som trott på mig och hjälpt mig komma hit, säger 19-åringen till Swanseas officiella hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365