Solbakken: ”Erik Johansson är perfekt för FCK”

Danska klubben är nöjd med svenska landslagsmannen

Efter en kort sejour i Gent gick Erik Johansson till danska FC Köpenhamn. Där är han en nyckelspelare, och han trivs med tillvaron. Även tränaren Ståle Solbakken är helnöjd med mittbacken.

Erik Johansson lämnade i somras Malmö FF för belgiska Gent, där det inte blev mycket speltid. Han gick istället till FC Köpenhamn i vintras, där det har gått bättre.

– Allt gick på fem dagar. Som det såg ut kändes det som ett riktigt bra steg. Jag hade fått indikationer på att det skulle bli svårt med speltid i Belgien. I samma veva kom Köpenhamn och visade ett väldigt stort intresse. Det gav mig en bra känsla för klubben, säger mittbacken till Göteborgs-Posten.

Den svenske landslagsmannen talar ut om erfarenheterna från tiden i Belgien.

– En lärorik tid. Det är också ett bra lag. Man märkte att klubben är på uppgång, lite mer än Köpenhamn, men också att det är en relativt ny klubb. De har inte vunnit ligan i Belgien tidigare. Det är lite bitar som behöver falla på plats för att det skall kännas som en riktigt stor klubb, säger han till Göteborgs-Posten.

Hans nya tränare Ståle Solbakken är väldigt nöjd med nyförvärvet.

– Han är perfekt för oss både på kort och lång sikt. Både personlighets- och fotbollsmässigt passar han bra in hos oss. Och så har vi en kontraktssituation på de andra mittbackarna som gör att vi får lite trygghet på längre sikt, säger han till Göteborgs-Posten.

Den norske tränaren är bombsäker på att Johansson kommer att spela för Sverige i EM i sommar.

– Jag är hundra procent säker på det. Han har ett lugn, ett bra passningsspel och många allround-förmågor utan att ha några extrema spetskompetenser. Vi får hoppas att han inte blir för bra, så att jag får behålla honom, säger Solbakken till Göteborgs-Posten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply