Officiellt: Franz Brorsson skriver A-lagskontrakt med Malmö FF

Officiellt: MFF och Franz Brorsson överens om treårsavtal

Efter framgångarna i Champions League har Malmö FF börjat se över truppen till nästa säsong och inom loppet av två dagar har man skrivit A-lagskontrakt med två spelare, den senaste är Franz Brorsson.

Under tisdagen stod det klart att MFF skriver A-lagskontrakt med den före detta lärlingen Piotr Johansson, nu har klubben även kommit överens om ett treårsavtal med 19-årige Franz Brorsson.

Inför den gångna säsongen skrev Brorsson på ett lärlingskontrakt med Malmö FF och flyttades därefter upp till A-laget. Under säsongen har 19-åringen fått debutera både i Allsvenskan och i Champions League och klubbledningen är imponerad av spelaren, detta har gjort att man under onsdagen skrev ett treårkigt A-lagskontrakt med Trelleborgssonen.

– Det känns väldigt bra. Jag har hela tiden haft som mål att få ett A-lagskontrakt men jag trodde inte att det skulle ske så snabbt. Jag känner att jag kommit in i seniorfotbollen och att jag gjort ett bra år, säger Franz Brorsson och fortsätter:

– Året började annars lite tufft med att jag direkt åkte på en skada. När jag sedan fick min chans under sommaren i kvalmatcherna mot Zalgiris tycker jag att jag tog den. Jag är nöjd med mitt år men nu gäller det bara att fortsätta att ta nya steg och utvecklas – jag är inte nöjd ännu.

”Jobbar alltid stenhård”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd över Franz utveckling och att han nu skrivit på ett A-lagskontrakt.

– Franz gjorde det bra redan under förra året när han var med och spelade i Youth League. Han har stor utvecklingspotential och jobbar alltid stenhårt. Hans utveckling det senaste året har gått spikrakt uppåt, vilket är oerhört glädjande, och han har kommit dit genom att vara professionell i allt han gör och han vet vad som krävs för att bli så bra som möjligt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply