Malmö FFs oro – Wilands läge har inte blivit bättre

Johan Wiland kan missa Real Madrid-matchen

Under fredagen intervjuades Malmö FFs läkare Pär Herbertsson av Sydsvenskan och han berättar att Wiland är tveksam till spel i tisdagens Champions League-match.

På tisdag spelar Malmö FF sin sista Champions League-match för denna säsong men man kan tvingas att göra det utan målvakten Johan Wiland. Under fredagen intervjuade Sydsvenskan klubbens läkare som berättar om hur läget är.

– Har vi tur kommer han att känna sig helt bra ikväll. Jag följer honom hela tiden. Han har hjärnvila. han får inte titta på tv eller läsa en bok eller något sådant, säger Pär Herbertsson på fredagseftermiddagen.

Så fort Johan Wiland känner sig redo sätter man igång med en program som kallas hjärntrappan, där spelaren ska komma tillbaka i form.

– Då kör vi igång med lätt cykling på lördag, jogging på söndag, och sen reser vi till Spanien.

Kan ha samma hjälm som Petr Cech

Herbertsson säger till tidningen att man inte är mer hoppfull nu än man var på torsdagskvällen. Han berättar även att Oscar Lewicki gått igenom samma procedur efter Shakhtar-matchen och fick då ha på sig en hjälm likt Pert Cech i Arsenal.

– Oscar hade en sådan under de första träningarna efter sin hjärnskakning mot Shakhtar Donetsk. Men det är svårare för en utespelare att ha den på under match, eftersom den hindrar dem vid nickningar

Oscar Lewicki var snabbt tillbaka och kunde vara med mot Danmark i Sveriges EM-playoff och Herbertsson hoppas på samma utveckling för Johan Wiland.

– Johan var ju heller aldrig avsvimmad. Det var Oscar, under ganska lång tid dessutom, i ungefär en minut, säger MFF-läkaren.

Finns det någon deadline, då ni säger: ”nej, det här går inte”?

– Är han inte bättre under lördagskvällen så blir det nog svårt, säger Pär Herbertsson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365