bet365

Hamads skada värre än väntat – borta resten av året

Tre månades rehabilitering blev till tio månader – nu missar Hamad även hela hösten

Jiloan Hamad drog på sig en knäskada i mars, vilket sades kräva tre månaders rehabilitering. Nu kommer dock chockbeskedet för mittfältaren som istället tvingas opereras, vilket kommer att leda till ungefär tio månader rehabilitering.

24-årige Jiloan Hamad värvades till Hoffenheim från Malmö FF i januari 2014. Efter ett år med ont om speltid så lånades mittfältaren i vintras ut till belgiska Standard Liège. På plats i Belgien började saker och ting gå bättre för Hamad som gjorde inhopp efter inhopp och även hann med att göra ett mål, på totalt sex matcher.

I mars hände dock det som inte fick hända. 24-åringen vred till knät på en träning och rapporterna efteråt pekade på tre månaders rehabilitering – något som sedan alltså visade sig inte skulle räcka.

”Bakre korsbandet är helt av”

– Läkaren kollade på knät, gjorde en massa tester fram och tillbaka. Då kollade han på mig och sa: ”ditt bakre korsband är helt av på mitten, och du har en skada på det inre ledbandet”. Den kombinationen gör att en rehab är väldigt, väldigt svårt eftersom det bakre korsbandet är beroende av att allt runtomkring är friskt, säger Hamad till viasatsport.se och fortsätter.

– Det bästa alternativet var då att operera, och då gjorde vi det efter samråd med Hoffenheims läkare. Då var det tio månaders rehabtid, istället för tre månader som jag var inställd på, säger Hamad innan han avslutar.

– Jag fick det rätt upp i ansiktet, och det var jäkligt tufft. Men vissa saker kan man inte påverka. Jag har lärt mig att det gäller att vara positiv. Nu har det hänt och jag kommer tillbaka. Det kommer bara att ta lite längre tid än jag trodde.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply