KLART: Markus Rosenberg får två matchers avstängning

Malmöfansen kan pusta ut – Markus Rosenberg får spela CL

Under de senaste dagarna har det pratats om att Markus Rosenberg skulle kunna komma att missa lagets match mot Paris Saint-Germain, men så blir inte fallet.

Malmö FF slutade denna säsong på femte plats efter att ha förlorat den sista allsvenska matchen för säsongen, detta mot de nyblivna svenska mästarna IFK Norrköping. Laget från Östergötland vann matchen på Swedbank Stadion med 0-2 och kunde fira det första SM-guldet på 26 år.

För MFF-supportrarna handlade det mesta efter matchen den missade fjärdeplatsen samtidigt som det pratades om att Markus Rosenbergs röda kort efter endast några minuters spel. Det pratades nämligen om att anfallaren, vid två matchers avstängning eller mer, skulle kunna komma att missa lagets Champions League-match mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain. Så blev dock inte fallet när Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kom med beslutet.

– Malmö FF hade med en vädjan i sitt yttrande att en avstängning inte skulle drabba internationellt spel. Och denna tog vi hänsyn till utan någon större diskussion, säger disciplinnämndens Göran Nilsson till Sydsvenskan på måndagsmorgonen.

Rosenberg kan istället räkna med två matchers avstängning i Svenska Cupen

– Han har en matchs avstängning i februari, som gäller om Malmö FF går vidare i cupen, säger Göran Nilsson.

Det hela betyder att svensken endast kan få en match avstängning, om man inte skulle slå ut division 3-laget Götene. Normalt sätt ska det inte vara några större problem att ta sig vidare men skrällar har tidigare hänt i Svenska Cupen. Att ta sig vidare i turneringen är otroligt viktigt för skånelaget då en plats till kvalet till Europa League står på spel.

Förutom Rosenberg blev även Franz Brorsson utvisad mot Peking, en utvisning som inte kommer att påverka laget.

– Men det var på två gula kort, vilket innebär att han skulle fått en match i allsvenskan. Den går dock inte med till nästa år, så han är fri att spela även i cupen i helgen, säger Göran Nilsson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply