Försäsongskoll: Träningsläger i USA

I lördags var det åter dags för våra tappra, svartgula hjältar att åka till USA för att svetsa samman gruppen i ett tre veckor långt träningsläger. Vi kommer att spela en träningsmatch mot ett lokalt lag från Ventura för att sedan bege oss norrut till Portland där en miniturnering mot FC Dallas, SJ Earthquakes och värdarna Portland Timbers kommer att gå av stapeln.

Därför kommer jag nu att gå igenom truppen lagdel för lagdel och se var vi egentligen står oss mot de andra lagen i serien.

Målvakt ++++: Här har vi antagligen Allsvenskans bästa målvakt, Ivan Turina. Mycket pondus och teknik har gjort kroaten till en publikfavorit vilket visar på de ramsor vi har till hans ära. Kyriakos Stamatoupoulos är en av de bättre andra-målvakterna i ligan och perfekt att ha som backup till Turina.

Försvar +++++: Allsvenskans bästa försvar. Rutin via landslagsspel har vi i Maestro. Nicklas Backman, Per Karlsson spelar med hjärtat och Alex Milosevic är ung och hungrig. Nisse Johansson på vänsterbacken behöver backup, vill se en ung hungrig ala Pierre Bengtsson när han kom. Även Lorentzon behöver backup.

Mittfält ++++: Stabilt som vanligt. Helgi kommer spela en stor roll i år igen. Tjerna tuggar på och gör sitt jobb när han får spela. Moro kommer bli hyperintressant med tanke på hans ålder och fjolår, det lär inte dröja innan han spelar i en stor klubb utomlands. Hoppas att han får speltid då han alltid vill ha boll och vill framåt. RÅP förpassas nog till läktaren precis som förra säsongen trots att han ofta gör jobbet bra. Celso Borges kommer att få dra ett stort lass och jag tror han kommer göra det med bravur.

Yttrar +++ ½: Kan M9 komma tillbaka till guldformen kommer varje anfall bli farligt. Hoppas också att Lalawele får ett stort genombrott, gillar han starkt. Kombinera det med Lundberg och DG så har vi ett kompetent, ungt och farligt yttermittfält som kan springa sönder motståndarna (inte M9) och slita isär deras försvar. Vi bör hålla ett öga på Robin Quaison också. En frisk fläkt i laget och har redan gjort landslagsdebut. Kommer bli något riktigt stort av den grabben!

Anfall +++:Nu när Bangura inte längre finns tillgänglig för det lite bättre svartgula laget i Allsvenskan så kommer Goitom att få dra ett väldigt tungt lass och levererar inte han kan vi få problem med målskyttet. Nabil Bahoui kommer att bli mycket intressant att följa. Hoppas att han presterar lika bra i AIK som han gjorde i BP förra säsongen. Tror inte på en lika bra säsong för Karikari i år. Han hade lite flyt förra säsongen och jag tror att motståndarna är mer förberedda på hans snabbhet i år. En till anfallare skulle sitta fint innan serien drar igång!

Sammanfattning ++++: Försvaret är lika bra som förra säsongen. Där finns det inte mycket att anmärka. Däremot skulle jag gärna se att vi får in en anfallare av klass som kan hjälpa till i målproduktionen. Mittfältet ser bra ut, vi har bra spelare och bra bredd.

 

Nu ser vi fram emot en ny säsong med start den 2:a eller 3:e mars med hemmamatch mot Halmstad i cupen. Ytterligare 2 cupmatcher spelas innan vi den 1:a april ska visa BK Ellos var skåpet ska stå! På återseende!

 

—————————————————————————————————————————————

 

Namn: Johannes Andersson

Favoritlag: AIK

Favoritspelare: Samba-Nisse, Martin Mutumba, Ivan Turina, Steven Gerrard, Kenwyne Jones

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply