bet365

Då var det dags igen, Mikael Stahre

bet365

AIK-spelarna hade all anledning att vara nervösa under bussresan till Göteborg. Under måndagen ska nämligen Gnaget drabba samman med Blåvitt i en utav säsongens hetaste matcher. Det är vinna eller försvinna helt enkelt, de som vinner kan få lyfta Lennarts pokal – de som förlorar har stor chans att missa Europa-spel.


Året var 2009. Mikael Stahres AIK åkte till Göteborg för att spela den sista omgången av Allsvenskan, i vad som skulle bli en utav svensk historias hetaste fotbollsmatcher någonsin. De som skulle dra det längsta strået skulle inte bara vinna matchen – man skulle vinna hela Allsvenskan. Stahres mannar var det lag som drog det där strået, det var de som vann matchen – det var de som vann Allsvenskan 2009, ett legendariskt år i den gulsvarta historien.

Nu är det dags igen. Gamla Ullevi är arenan, AIK och IFK Göteborg är lagen, Mikael Stahre står vid sidlinjen, men det är något som är annorlunda. Jo, Stahre är numera tränare för Göteborg. Hans hjärta bultar nervöst i blåvita ådror istället för de tidigare gulsvarta, och han ska göra det där magiska mot sitt förra lag, som han frälste för endast ett par år sedan.

Nu vet jag att det inte ligger en Allsvensk titel i potten kortsiktigt sett, men långsiktigt kan detta vara den avgörande matchen. AIK får inte förlora matchen om man vill vinna titeln – detsamma gäller för Göteborg. Det bäddar för en sprudlande tillställning, så det är bäst för er att inte missa en enda sekund av matchen.

Det är en väldigt otippad match. Visserligen har AIK:s form på sistone varit lite halvdan, men man brukar rycka upp sig mot storlagen. Dessutom har Göteborgs formkurva pekat uppåt, men minns ni förra matchen mellan dessa lag? Gnagets form var katastrof, medan Göteborg toppade tabellen. Matchen spelades endast dagar efter att Ivan Turina gått bort, men ändå visade AIK klass och vann med 3-1, trots två straffmissar.

Jag håller varenda tumme jag har för att AIK ska vinna, men det blir tufft, det kan jag lova.

Är det här veckan som avgör Allsvenskan trots allt? En seriefinal i Skåne ska spelas senare under veckan, och resultaten i båda matcherna lär ha en signifikant betydelse på hur tabellen ser ut efter omgång 30.

Å vi e AIK

Hektor Säll

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply