Allsvensk sammanfattning – omgång 6

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

IFK Norrköping – Hammarby IF 3-1

Linus Wahlqvist blev kvällens första målskytt när hans misslyckade inlägg letade sig in i målet. Strax innan halvtid skulle dock Hammarby kvittera genom Erik Israelsson.
IFK Norrköping visade även denna match att man är svårslagna på hemmaplan och satte två bollar i den andra halvleken bakom Ögmundur Kristinsson.

Målskyttar
IFK Norrköping: Linus Wahlqvist, Andreas Blomqvist, Arnor Traustason
Hammarby IF: Erik Israelsson

Östersunds FK – Örebro SK 2-4

Underhållande och händelserik match mellan Östersunds FK och Örebro SK.
Östersunds mittback Walid Atta noterades för hemmalagets båda mål samtidigt som Örebros två yttermittfältare hade lekstuga. Karl Holmberg stod för två mål och en målgivande passning och Daniel Gustavsson för två mål och två målgivande passningar.

Målskyttar
Östersunds FK: Walid Atta (2)
Örebro SK: Karl Holmberg (2), Daniel Gustavsson (2)

Jönköpings Södra – Falkenbergs FF 1-1

I början av den andra halvleken föll matchens första mål, det var Falkenbergs FF:s Zlatan Krizanovic med en riktig drömfrispark.
Bara några minuter senare låg en boll i nät igen, men denna gången var det Jönköpings Södra som fick fira. Pawel Cibicki läste situationen, bröt bollen och passade till en fristående Daryl Smylie som enkelt rullade in bollen.

Målskyttar
Jönköpings Södra: Daryl Smylie
Falkenbergs FF: Zlatan Krizanovic

IFK Göteborg – Malmö FF

Stormötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi slutade i skandal.
Med knappa kvarten kvar att spela fick matchen avbrytas efter det kastats in ett knallskott på planen.
Matchen upptogs inte efter händelsen.

GIF Sundsvall – Kalmar FF 1-1

Delas pott på Norrporten Arena mellan GIF Sundsvall och Kalmar FF. Hemmalagets Lars Gerson gjorde även denna matchen mål från straffpunkten och Kalmar FF:s Marcus Antonsson visade ännu en gång sina fina kvaliteter.
GIF Sundsvall tappade sin serieledning och ramlar ner på en tredjeplats i tabellen.

Målskyttar
GIF Sundsvall: Lars Gerson
Kalmar FF: Marcus Antonsson

BK Häcken – Gefle IF 6-1

Redan i matchens första anfall blev det mål, Johan Bertilsson gav sitt Gefle IF ledningen. Därefter var det BK Häcken för hela slanten.
Demba Savage hittade nätet två gånger, likaså Rene Makondele. I slutskedet av matchen fick även John Owoeri och Kari Arkivuo jubla då de också fick en bock i målprotokollet.

Målskyttar
BK Häcken: Demba Savage (2), Rene Makondele (2), John Owoeri, Kari Arkivuo
Gefle IF: Johan Bertilsson

Helsingborgs IF – AIK 2-1

Sex minuter tog det innan Jordan Larsson spräckt Patrik Carlgrens nolla med en elegant flipp, och finare skulle det bli. Med kvarten kvar att spela, vid ställningen 1-1, knorrade Larsson in en ruskigt vacker frispark från långt håll.
Hans drömmål skulle visa sig bli det matchvinnande då Carlos Strandberg gjorde AIK:s enda mål i matchen.

Målskyttar
Helsingborgs IF: Jordan Larsson
AIK: Carlos Strandberg

IF Elfsborg – Djurgårdens IF 3-0

Två lag som ville tillbaka på vinnarspåret inför matchen. IF Elfsborg kom till mötet med tre raka förluster och Djurgårdens IF med två raka nollpoängare. Värre skulle det bli för Stockholmarna som blev sänkta av ett energifullt Elfsborg.
2-0-ledning för Elfsborg i halvtid och 3-0 efter 90 spelade minuter.